Web Analytics
scris joi, 09.12.2021

Poziție ACAROM – propunere taxare 1% din cifra de afaceri – taxă de solidaritate

Asociatia Constructorilor de Automobile din Romania – ACAROM a luat act cu surpindere de intentia autoritatilor nationale de a introduce o taxa de solidaritate in cuantum de 1% din Cifra de Afaceri (CA) a companiilor cu CA de peste 100 de milioane de euro.

In contextul economic actual, in fapt o intersectare a 4 crize: pandemia COVID 19, lipsa de componente electronice, cresterea preturilor la energia electrica si gaze naturale, cresterea preturilor la materii prime, la care putem adauga inflatia in crestere; evenimente cu un impact puternic negativ asupra sectorului auto national, ACAROM considera ca total inoportuna impunerea de noi taxe companiilor.

Poziție ACAROM – propunere taxare 1% din cifra de afaceri – taxă de solidaritate

Citește și: Primăriţa Lasconi dă gheaţă la tot poporul

Dupa doi ani succesivi de scadere a cifrei de afaceri, avand la orizont provocari majore  pentru sectorul auto (electrificare, decarbonizare, noi schimbari in mobilitate) impunerea unei noi taxe, nu va face altceva decat sa impovareze si mai mult bugetele companiilor.

Lipsa de predictibilitate fiscala sau legislativa, a dialogului cu mediul de afaceri, lipsa unor studii de impact pe termen scurt, mediu si lung inainte de luarea unor asemenea decizii, va avea un impact negativ asupra sectorului auto national, ducand la renuntarea la planurile de investitii in curs, la scaderea atractivitatii Romaniei ca posibila destinatie pentru proiecte noi, implicit la pierderea unui numar important de locuri de munca.

Citește și: ACAROM poziţionează Argeşul drept capitală a industriei auto din România
Consideram ca numai avand un dialog deschis, corect cu autoritatile nationale, putem contribui efectiv si eficient la cresterea economica, la cresterea gradului de competitivitate si la dezvoltarea durabila a Romaniei.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită