Polonezul Cierpka transferat de CS Mioveni, uimit de fotbalul din România: ”Am aflat că se joacă în mai multe sisteme în timpul unui meci ”

de | 28.09.2021 | Actualitate, Home, Sport

Adrian Cierpka, un mijlocaş polonez în vârstă de 26 de ani, a rămas surprins de ceea ce a găsit în fotbalul românesc. Cierpka a fost transferat de CS Mioveni în urmă cu aproximativ două săptămâni, după ce mijlocaşul polonez s-a despărţit de Gornik Leczna. Polonezul Cierpka, uimit de fotbalul din România: ”Acest lucru m-a surprins”.

În vârstă de 26 de ani, Adrian Cierpka a jucat până acum doar în Polonia. El a început fotbalul la Lech Poznan şi a mai evoluat pentru Miedz Legnica, Wisla Pulawy, Warta Poznan şi Gornik Leczna. În general, doar prin liga secundă a Poloniei.

CITEȘTE ȘI: La moartea unui mare alpinist. Cum şi-l amintesc colegii de la Salvamont Argeş pe Saşa Halibei

Transferul la CS Mioveni este prima sa aventură în fotbalul din afara graniţelor Poloniei. Aflat de două săptămâni în România, Adrian Cierpka spune că a rămas surprins de cât de bine se pregătesc meciurile şi susţine că n-a întâlnit aşa ceva în Polonia:”În fiecare zi avem vizionări, analiza adversarului… Există o mulţime de tactici. Acest lucru m-a surprins, pentru că nu am întâlnit niciodată o astfel de abordare în Polonia.

CITEȘTE ȘI: Surpriză pentru echipajul DTO Rally prezent la Raliul Clujului

Cu toate acestea, antrenorul (n.r. Alexandru Pelici) m-a susţinut încă de la început. La început am avut o conversaţie lungă în engleză şi mi-a spus direct ce aşteaptă de la mine pe teren. Am aflat că se joacă în mai multe sisteme în timpul unui meci, ceea ce este diferit faţă de Polonia. Cu siguranţă mă pot dezvolta aici”, a declarat Adrian Cierpka, într-un interviu pentru o televiziune poloneză.

 

 

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

Ultimele articole

Accident mortal pe DN 7, ce leagă Pitești de Râmnicu Vâlcea
Accident mortal pe DN 7, ce leagă Pitești de Râmnicu Vâlcea

Polițiștii Serviciului rutier au intervenit, în urmă cu puțin timp, la un accident în comuna Milcoiu, Drumul național 7, kilometrul 156, la limita cu județul Argeș. Din primele date se pare că în accident este implicat un autoturism și un tir. Din păcate, șoferul...

Polițiștii argeșeni, surpriză pentru admiratorul lor de 3 ani
Polițiștii argeșeni, surpriză pentru admiratorul lor de 3 ani

Sărbătoarea Sfântului Andrei are o semnificație aparte pentru toți românii. Un micuț român, pe nume Andrei, care la aproape 3 anișori este un admirator înfocat al polițiștilor, a fost astăzi vizitat de polițiștii argeșeni. Cel mai mult el s-a bucurat de prezența...

Ceremonie militară, de 1 Decembrie, în Piața Vasile Milea
Ceremonie militară, de 1 Decembrie, în Piața Vasile Milea

60 de militari, 16 ofițeri și subofițeri ai Jandarmeriei Argeș, 16 ofițeri și subofițeri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, 15 salvatori montani și reprezentanți ai Poliției Locale Pitești vor participa la ceremonia militară ce va fi organizată cu...