Activități preventive desfășurate de polițiști, în școlile din Argeș

de | 5.04.2021 12:29 | Actualitate

Poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţa Şcolară Argeş au desfăşurat activităţi preventive pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi personalului didactic.

Poliţiştii s-au deplasat la Şcoala Gimnazială ,,Nanu Muscel” din muncipiul Câmpulung, unde au desfăşurat activităţi la care au participat 85 de elevi din clasele a III-a şi a VII-a, precum şi 29 de cadre didactice.
Au fost prezentate teme privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, absenteismului școlar, a faptelor de violență în incinta și zona adiacentă unităților de învățământ. În cadrul temelor abordate, au fost prezentate aspecte privind răspunderea penală și contravențională a minorilor, consecintele juridice ale săvârșirii de fapte ce contravin legii, precum și aspecte de educație rutieră.

CITEȘTE ȘI Activități preventive în școli și centre familiale, efectuate de către Poliția de Proximitate Pitești

De asemenea, a fost verificată activitatea responsabililor unităţii de învăţământ cu atribuții în domeniul siguranței școlare, cu privire la activitățile desfășurate în incinta școlilor și în zona adiacentă acestora, totdată fiiind verificată respectarea principalelor măsuri pentru protecția elevilor și a cadrelor didactice, în contextul pandemiei, în cadrul unității de învățământ, ocazie cu care nu au fost constatate neregul.
Cu aceeași ocazie, a fost verificat modul de asigurare a pazei unității de învățământ, ocazie cu care s-a constatat că unitatea respectă prevederile Legii nr. 333/2003.

CITEȘTE ȘI  Activități preventive desfășurate de jandarmi și polițiști la unități școlare din Argeș 

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii