Web Analytics

Activități preventive în școli și centre familiale, efectuate de către Poliția de Proximitate Pitești

de | 21.03.2021 16:38 | Actualitate

La sfârşitul săptămânii, poliţiştii de proximitate din cadrul Secţiei 2 Poliţie Piteşti au desfăşurat  activități preventive, atât prin discuţii cu elevi de liceu şi de gimnaziu din clase terminale, purtate în ziua de vineri, 19 martie, cât şi prin acţiuni de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului, atât prin nesocotirea încrederii, cât şi prin însuşirea pe nedrept.

Discuţiile cu elevii s-au purtat în scopul creşterii gradului de siguranţă a acestora şi a personalului didactic, al prevenirii delincvenţei juvenile, în unităţile de învăţământ preuniversitar de pe raza secţiei, urmărindu-se cu prioritate combaterea abandonului şi absenteismului şcolar, asigurarea unui climat de normalitate şi siguranţă civică, precum şi  modul de executare a serviciului de către personalul de pază, în special în realizarea controlului de acces în incinta unităţilor de învăţământ.  

CITEȘTE ȘI Proaspătă mămică diagnosticată cu AVC, salvată de tânărul neurochirurg Alexandru Goleșteanu, de la SJU Pitești

Cu această ocazie au fost dezbătute teme privind prevenirea violenţei în şcoli, prevenirea traficului de persoane, siguranţa pe internet şi prevenirea fenomenului de bullying în unităţile de învăţământ.

Activitățile s-au desfăşurat pe baza unui dialog, fiind distribuite şi materiale cu caracter preventiv, inclusiv în ceea ce priveşte măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19.

CITEȘTE ȘI Guvernul a aprobat plafonul pentru programul Noua Casă

De asemenea, s-a atras atenţia personalului de pază şi profesorilor de serviciu să manifeste o atenţie deosebită pentru siguranţa elevilor atât pe timpul pauzei cât şi cu ocazia intrării/ieşirii acestora la/de la orele de curs.

La activități au luat parte aproximativ 200 de elevi, atât din clasele gimnaziale, cât şi liceale.

Cu acelaşi scop, polițiștii de proximitate din cadrul Secţiei 2 Poliţie Piteşti au mers și la un centru de tip familial de pe raza de competenţă, unde au desfășurat o activitate de informare și prevenire cu beneficiarii serviciilor sociale din cadrul centrului.

Activitatea s-a desfășurat pe baza unui dialog, fiind abordate probleme referitoare la prevenirea violenței în rândul minorilor din centre, prevenirea traficului de persoane, prevenirea apariției consumului de droguri sau alte substanțe cu efect psihoactiv, prevenirea săvârșirii de infracțiuni sau alte fapte antisociale, măsuri specifice de prevenire infectării și limitare a răspândirii cu Covid 19.

Activitățile de prevenire a infracțiunilor împotriva patrimoniului, săvârșite prin însușirea pe nedrept sau prin nesocotirea încrederii, au fost desfășurate la două asociații de proprietari de pe raza de competență.

Polițiștii de proximitate au purtat discuții cu locatarii, atât cu privire la asigurarea locuințelor, cât și cu privire la diversele metode de înșelăciune, comise telefonic (cum ar fi metoda ,,Accidentul”, ,,Covid”), precum și prin abordatea directă de către persoane c

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii