Web Analytics
scris sâmbătă, 06.04.2024

Polițiștii amenință cu greva generală  dacă nu li se majorează salariul cu 30%

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) susţine că va declanşa grevă generală dacă revendicările de natură salarială nu vor fi satisfăcute de Guvern. Ei solicită, printre altele, majorarea cu 30% a salariului de bază şi actualizarea normei de hrană pentru toţi angajaţii MAI.

Polițiștii amenință cu greva generală  dacă nu li se majorează salariul cu 30%

Conducerea Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual a anunţat că vineri, a notificat, conform Legii dialogului social, Guvernul, Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Muncii, cu privire la un set de revendicări care privesc personalul contractual din MAI. 

Citește și: Cadavrul unei persoane, descoperit pe un câmp la ieșirea de pe A1

 “Am atras atenţia, încă o dată, asupra gravelor probleme, în special de natură financiară, care afectează, de ani buni, această categorie de angajaţi din MAI/SAOPSN, ale căror salarii, în cea mai mare parte, sunt aproape de limita subzistenţei sociale. În acest mod, parcurgem primul pas prevăzut de lege, respectiv negocierea revendicărilor, iar dacă rezultatul va fi unul nesatisfăcător, mergem mai departe, declanşând conflictul colectiv de muncă şi, funcţie de poziţionarea Guvernului, vom iniţia procedura legală pentru declanşarea grevei generale a personalului contractual din Ministerul Afacerilor Interne”, a afirmat conducerea SNPPC.

Citește și: Școală dată în judecată de părinții unui elev pentru că a primit nota 1 la Muzică

Aceasta a adăugat că efectele unei eventuale greve generale şi termenul de aplicare a acestei măsuri sindicale extreme “nu pot fi cuantificate foarte precis, dar un lucru este sigur: activitatea în toate structurile centrale şi teritoriale ale MAI va fi extrem de  îngreunată şi foarte dificil de desfăşurat fără implicarea profesională a colegilor noştri, personalul contractual”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *