Web Analytics
scris miercuri, 26.08.2015

Poliţia şi Parchetul Judecătoriei Piteşti se contrazic în cazul dosarului omului de afaceri Nicolae Ivănescu

# IPJ Argeș susține că se fac cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă în cazul lui Nicolae Ivănescu, în schimb Parchetul Judecătoriei Pitești a precizat că a început urmărirea penală pentru vătămare corporală din culpă.

Poliţia şi Parchetul Judecătoriei Piteşti se contrazic în cazul dosarului omului de afaceri Nicolae Ivănescu

În ediția trecută a Jurnalului de Argeș vă precizam că biroul de informații al IPJ Argeș a confirmat faptul că omul de afaceri Nicolae Ivănescu, acţionar al hotelui Muntenia,  este cercetat cu privire la săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.
Omul de afaceri piteștean a dat în primăvara acestui an cu mașina peste un bătrân în vărstă de 64 de ani care traversa pe trecerea de pietoni, iar la 10 zile de la accident acesta a murit. În urma accidentului săvârșit pe data de 14 aprilie a.c., la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești s-a înregistrat dosarul cu numărul 3247/P/2015, numai că Parchetul contrazice IPJ Argeș susținând că a fost începută urmărirea penală în rem pentru săvârşirea infracţiunii prev si ped de art. 196 C.p., care se referă la vătămarea corporală din culpă.
„Ca urmare a adresei dvs. 1728/24.08.2015, vă aducem la cunoştinţă că pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti se află înregistrat dosarul cu numărul 3247/P/2015 în care se efectuează cercetări cu privire la accidentul de circulaţie din data de 14.04.2015, dosar ce se află în prezent în lucru la Poliţia muncipiului Piteşti – Biroul Rutier, fiind începută urmărirea penală în rem pentru săvârşirea infracţiunii prev si ped de art. 196 C.p.”, după ne-a precizat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, Antonia Diaconu.
În orice caz, ne-am bucura ca în zilele următoare cele două instituții să aibă o variantă unitară în ceea ce privește infracțiunea pentru care este urmărit penal magnatul Ivănescu. Pentru că de la vătămare corporală din culpă, până la ucidere din culpă e o cale lungă… Chiar ani, după Codul Penal.
A.V.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...