Web Analytics

Poliția Argeș le reamintește șoferilor de anvelopele de iarnă

de | 21.11.2022 17:26 | Actualitate, Home

Duminică, 20 noembrie, polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit conducerea sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Citește și: Argeș. Amendați pentru că au transportat lemne ilegal

Ca urmare a abaterilor constatate, a aplicate 154 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 25.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 13 permise de conducere și au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

În condițiile în care ne apropiem de perioada calendaristică cu fenomene meteo specifice de iarnă, polițiștii rutieri argeșeni recomandă tuturor conducătorilor auto să respecte toate regulile de circulație, adaptând permanent viteza la condițiile meteo și la cele de trafic.

Astfel, atunci când există condiții ce afectează aderența la partea carosabilă (apă, respectiv aluviuni cauzate de ploaie, condiții de temperatură scăzute ce favorizează poleiul, sau zăpadă pe partea carosabilă), dar și în condiții de afectează vizibilitaea (ploi, ceață sau ninsori), viteza de deplasare trebuie redusă, astfel încât să fie prevenită deraparea și la care să puteți frâna în condiții de siguranță.

Cu privire la dotarea cu anvelope de iarnă, IPJ Argeș amintim că acestea sunt obligatorii în condițiile în care partea carosabilă este acoperită cu zăpadă, gheață sau polei, sancțiunea în situația săvârșirii acestei abateri fiind cuprinsă între 9 și 20 de puncte-amendă (între 1.305 și 2.900 lei).

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *