Web Analytics

Argeș. Amendați pentru că au transportat lemne ilegal

de | 21.11.2022 17:04 | Actualitate, Home

Polițiștii Secției de Poliţie Rurală Rucăr au acționat pentru prevenirea și  combaterea ilegalităților din domeniul forestier, ocazie cu care au evectuat verificări împreună cu specialiștii Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Județean Argeș.

Cu această ocazie, au fost constatate nereguli la o exploatare forestieră de pe raza comunei Rucăr, totodată fiind depistați 4 bărbați care transportau material lemnos fără documente care să ateste proveniența legală sau documente de însoțire a transportului de material lemnos. 

Astfel, În urma verificărilor efectuate la o exploatare forestieră, s-a stabilit că nu au fost respectate tehnologiile și traseele de exploatare a arborilor, fapt pentru care reprezentantul societății a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 8.000 de lei, conform Legii 171/2010.

Citește și: Start la reciclare: școlile din România se pot înscrie în cel mai amplu proiect de educație ecologică

De asemenea, polițiștii au depistat, pe raza comunei Stoenești, trei barbate, cu vârste de 19, 21 și 27 de ani, toți din Valea Mare Pravăț, care transportau material lemnos cu atelaje hipo, fără a deține documente care să ateste proveniența legală sau documente de însoțire a transportului de material lemnos. În urma abaterii constatate, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.000 de lei fiecare, fiind aplicate și măsurile complementare de confiscare a cantității de 1.2 mc lemn foc de esență fag, ce a fost predată reprezentanților Ocolului Silvic Dragoslavele, precum și de confiscare a celor trei atelaje folosite la săvârșirea faptei.

Totodată, polițiștii au depistat, pe DN 73, pe raza comunei Dragoslavele, un bărbat de 43 de ani, din comuna Cetățeni, care transporta material lemnos cu o autoutilitară, fără a deține documente care să ateste proveniența legală sau documente de însoțire a transportului de material lemnos. În urma abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar cantitatea de 2 mc lemn foc de esență brad a fost confiscată și predată reprezentanților Ocolului Silvic Dragoslavele.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole