Web Analytics

PNL Argeş are viitor de… AUR

de | 8.07.2021 14:30 | Actualitate, Opinii

Dacă Diana Șoșoacă ar fi apărut duminică pe scena Filarmonicii Pitești, la reality-show-ul prilejuit de alegerile municipale de la PNL, asta n-ar fi mirat pe nimeni. Era din film, cum se spune. Iar dacă ar mai fi agitat războinic și un panouaș în culorile galben-albastru, cu pozele lui Ion C. Brătianu și Mihai Coteț sau Ion C. Brătianu și Gelu Tofan, în funcție de afinități, producția ar fi fost de AUR. De un aur căcăniu, corcit cu liberalism, țigănism, pupincurism și, bineînțeles, cu PSD-ism. Că locul 38 pe țară al filialei liberale nu poate indica altceva decât că e un punct de lucru, o pergolă a social-democraților, uitată de câteva decenii în câmp, printre buruieni.

Nici nu începuseră bine alegerile, că taberele Coteț și Tofan au început să se acuze una pe alta de asociere în vederea săvârșirii infracțiunii de mangleală de voturi în formă continuată. La fiecare 30 de minute mai apărea câte o listă suplimentară, cu tatuați extrași direct din sălile de gym și cu pițipoance recrutate din pub-uri. Iar agenții de pază de la MSS nu mai pridideau cu verificările și măsurile de siguranță ale accesului în sală, mai drastice decât la intrarea în spațiul terestru, aerian și maritim al statului Israel. Las că accesul presei în sală a fost interzis și că abia după ce le-am bătut obrazul domnilor Miuțescu și Tofan, cărora le-am explicat prin intermediul cerberilor de la ușă că așa ceva nu s-a întâmplat în ultimele două decenii nici măcar la “criptocomuniștii” de la PSD Argeș, m-au lăsat să intru. Pe lângă acuzațiile de furt și întinare a memoriei Brătienilor, n-ar fi mirat pe nimeni nici dacă vreun disperat ar fi urcat pe scena Filarmonicii și ar fi anunțat că una dintre tabere, Coteț sau Tofan, a pus o bombă în sală. Cam acesta a fost fundalul vizual și sonor, de jalnic obor, pe care s-au desfășurat alegerile la PNL Pitești. Pretenții cu carul, comportament a la măgaru’…! Parcă m-am întors în timp cu două decenii, ca să invoc tot criptocomuniștii de la PSD. De data asta fără ghilimele și în cheie negativă.

Atunci, la alegerile pentru tineret, îmi amintesc cum gruparea nepotului Radu Vasilică a adus taximetriștii de la PIC pentru a vota împotriva Simonei Bucura, care nu mai era agreată de familie și trebuia executată. Sau acum vreo cinci-șase ani, tot la alegerile pentru Organizația de tineret a PSD. Atunci, ca să-l dea jos pe Radu Vasilică de la organizația de tineri deja bătrâni ai PSD, Georgiana Drăghici, soția deputatului Mircea Drăghici, de data asta aliată cu Simona Bucura Oprescu, s-a folosit de autobuzele în care au fost încărcați și aduși cu arcanul la vot tineri de la Mioveni și Oarja. Metodele au rămas la fel, doar fundalul s-a schimbat acum. Filmul nu mai rulează la PSD, ci la PNL. Care pe zi ce trece se afundă în mlaștina unei gherile toxice pentru funcții, privilegii și, în ultimă instanță, pentru bani. Că doar sunt la putere și de aici toată încrâncenarea. Din ce am văzut duminică, PNL nu pare capabil, și e valabil pentru ambele tabere, să schimbe năravurile și generațiile, dovadă și că am zărit multe fețe, cam aceleași, tencuite de coțcăreală, mediocritate și corupție. Că tot am început cu Șoșoacă, termin tot cu ea. În Argeș, după bălăcăreala de duminică, de la Filarmonică, PNL are viitor de… AUR.

Citește și Scandal și circ la alegerile de la PNL Pitesti. Taberele Coteț și Tofan se acuză una pe alta ca fură alegerile

Citește și Vişinescu de la căţei şi Berezovschi de la minister s-au updatat brusc la sediul PNL, în seara alegerilor

 

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

0 Comentarii