Web Analytics

Planetariul de la Muzeul Judeţean, printre cele mai moderne din Europa

de | 31.07.2014 12:35 | Cultură

Muzeul Judeţean Argeş a inaugurat  în anul 2008 primul planetariu digital de tip educaţional din România, îmbogăţindu-şi oferta culturală la aniversarea a 80 de ani de la înfiinţare. Planetariul Muzeului Judeţean Argeş, produs de firma franceză RSA Cosmos, al doilea mare constructor european de planetarii, se încadrează între cele mai performante planetarii digitale aflate în funcţiune şi în curs de realizare, la categoria planetarii medii educaţionale.
Rezervări se fac doar pentru programul oficial al Planetariului spre îndeplinirea procedurilor optime de întreţinere a echipamentelor şi a sălii de planetariu. Publicului, persoane individuale sau grup, îi este recomandat să îşi rezerve loc pentru spectacolele la planetariu la numărul de telefon: 0248.21.25.61.
La Planetariul Muzeului Judeţean Argeş pot fi vizionate următoarele spectacole: Astronomituri, Două bucăţele de sticlă, Miracolul telescopului, recomandate pentru public începând cu vârsta de 12 ani, Împărăţia luminii şi Galaktos recomandate şcolarilor, iar Kaluoka’Hina este recomandat preşcolarilor.
Anemona Georgescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii