Web Analytics

Pitești: ”Opt femei”- Spectacol în regia actorului Constantin Cotimanis

de | 17.03.2021 16:48 | Actualitate

 

Sâmbătă, 20 martie 2021, ora 15.00 și respectiv ora 19.00, în sala mare, Teatrul ”Alexandru Davila” Pitești prezintă o nouă premieră pentru toți iubitorii de teatru, spectacolul ”Opt femei”, în regia lui Constantin Cotimanis, o comedie polițistă a scriitorului Robert Thomas.

Spectacolul ”Opt femei” este o comedie a autorului și regizorului francez, Robert Thomas care urmează firul clasic al romanelor poliţiste. Un bărbat a murit în condiții necunoscute, iar cele opt femei prezente în casă încearcă să descopere singure cine a fost ucigașul, care, se pare că poate fi una dintre ele.

Oricare dintre femei ar fi putut comite crima şi totuşi toate se declară nevinovate. Pe parcursul anchetei, fiecare femeie are o poveste de spus dar și multe secrete de ascuns. Toate mint cu îndârjire cu privire la programul lor din ziua respectivă, dar se pare că toate ar fi avut un motiv să comită crima. Unele legături se întăresc, în vreme ce altele se destramă.

 

Citește și Tineri din Merișani și Pitești arestați preventiv pentru infracțiuni de furt

 

Fără să fie un misogin declarat, Robert Thomas este un caricaturist al tuturor însușirilor atribuite, în mod tradițional, femeii: dragostea, generozitatea, puritatea, fidelitatea, capacitatea de sacrificiu și de iertare. Prinse în capcană, femeile acestei piese scot la iveală întreaga panoplie a defectelor sexului slab, fără milă și fără toleranță.

Cu o distribuție predominant feminină, textul lui Robert Thomas oferă excepționale partituri actoricești, opt biografii complexe așteptând voci puternice care să le rostească angoasele și să le joace destinul. Actrițele Teatrului ”Alexandru Davila” Pitești, Iulia Dumitru, Paula Chirilă, Lia Deaconu, Ramona Olteanu, Mirela Popescu, Ioana Podăreanu, Diana Bagdasar dar și Constantin Cotimanis în rolul feminin Mamy sunt aceste opt voci în spectacolul regizat chiar de Constantin Cotimanis. Spectacolul are o durată de 2 ore și 20 de minute (fără pauză) şi se adresează persoanelor cu vârsta de peste 12 ani.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii