Pitești: Lucrări de amenajare a pârâului Turcești, pentru combaterea eroziunii canalului de scurgere

de | 1.11.2021 17:55 | Actualitate, Home

Canalul Valea cu Tei face parte din rețeaua pluvială aferentă cartierului Războieni, fiind amplasat pe Valea Geamăna Mică (Turcești), pe domeniul public al municipiului Pitești, în amonte de podul de pe D.N. 65, zona dintre intersecția străzii Dimitrie Butculescu cu strada Războieni și intersecția dintre strada Slt. Emil Simionescu și Bd. Calea Craiovei (D.N. 65).

Erodarea malurilor, pe tronsonul cuprins între cele două podețe aflate în zona intersecției străzii Dimitrie Butculescu cu strada Valea cu Tei, punea în pericol alte lucrări existente în zonă, canalul având capacitate de tranzitare a debitelor maxime.

 

Citește și Un singur centru va colecta cererile de acordare a ajutorului lunar pentru încălzirea locuinței în Pitești

 

Pentru combaterea eroziunii canalului de scurgere, au fost realizate lucrări de amenajare pe o lungime de 33 metri, începând de la podețul de acces spre proprietăți (strada Dimitrie Butculescu / strada Valea cu Tei) până la podul de la intersecția străzilor Dimitrie Butculescu și Valea cu Tei. Valoarea investiției este de 123.567,82 lei fără TVA.

Principalele avantaje ale investiției sunt: asigurarea dirijării apelor meteorice, realizarea circulației auto și pietonale în condiții de siguranță, precum și adaptarea la necesitățile actuale ale populației.

Acest articol este despre: #amenajare,canal,pitesti,turcesti

Distribuie!

Articol scris de Marius Ionel

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 comentarii

Ultimele articole

Când va fi gata Sala Polivalentă din Pitești
Când va fi gata Sala Polivalentă din Pitești

Lucrările sunt pe ultima sută de metri la Sala Polivalentă din Pitești, astfel că, începând cu luna mai 2022, aceasta va putea găzdui competiții naționale și internaționale, dar și concerte. Potrivit primarului Cristian Gentea, ultimele lucrări constau în amenajarea...

UPDATE. Slujbă de înmormântare simbolică pentru fotoreporter
UPDATE. Slujbă de înmormântare simbolică pentru fotoreporter

Cei care vor veni, astăzi, să își ia la revedere de la fotoreporterul Marius Huțanu și să se roage pentru sufletul lui, vor participa doar la o slujbă de înmormântare simbolică organizată la cavoul din cimitirul Sf. Gheorghe. Și asta pentru că jurnalistul murise cu...