Web Analytics
scris miercuri, 28.06.2023

Piteșteanul David Marghidan a obținut medalie de aur la Olimpiada Balcanică de Matematică

David Vlad Marghidan, elev al Școlii Gimnaziale Mihai Eminescu Pitești, a obținut medalia de aur la cea de-a 27-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori (JBMO 2023), desfășurată în perioada 23 – 28 iunie 2023, la Tirana, Albania.
Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Pitești obține, astfel, pentru al treilea an consecutiv, un rezultat de excepție la acest nivel internațional, după cele două medalii câștigate de Emanuel Mazăre, medalia de aur în 2021 (Chișinău) și medalia de argint din 2022 (Sarajevo).

Piteșteanul David Marghidan a obținut medalie de aur la Olimpiada Balcanică de Matematică

Citește și Un profesor de la Universitatea Stanford vine la Congresul Matematicienilor Români, organizat la UPIT

În clasamentul pe națiuni, la JBMO 2023, România a ocupat locul al doilea cu 156 de puncte: trei medalii de aur, două de argint, una de bronz. Toți participanții din lotul României au obținut medalii!

Medalii de aur:

– Matei Neacșu (clasa a VIII-a, Liceul Internațional de Informatică, București)

– Iancu-Ioan Sandea (clasa a VIII-a, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Cluj-Napoca)

– David Mărghidan (clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Pitești)

Medalii de argint:

– Andrei Șună (clasa a VIII-a, Liceul Internațional de Informatică, București)

– Sara Lorena Berghea (clasa a VIII-a, Liceul Internațional de Informatică, București)

Medalie de bronz:

– Ioana Stroe (clasa a VIII-a, Liceul Internațional de Informatică, București)

Citește și Șase medalii pentru lotul de elevi olimpici români, la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori 2023 din Albania

Echipa României a fost condusă de profesorii Marius Perianu (Colegiul Național „Ion Minulescu”, Slatina) – leader și Cristian-Teodor Mangra (Colegiul Național „Tudor Vianu”, București) – deputy leader, și însoțită de profesorii Dana Heuberger (Colegiul Național „Vasile Lucaciu”, Baia Mare), Gabriel Popa (Colegiul Național Iași) – ambii observatori A, și Marian Haiducu (Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Pitești) – observator C.

La JBMO au participat echipe formate din câte 6 elevi din Albania, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, România, Serbia și Turcia – țări membre oficiale ale competiției, dar și echipe din Arabia Saudită, Azerbaidjan, Albania (echipa B), Croația, Franța, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan și Turkmenistan – țări invitate.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *