Web Analytics

Un profesor de la Universitatea Stanford vine la Congresul Matematicienilor Români, organizat la UPIT

de | 27.06.2023 16:45 | Actualitate, Cultură, Home

Matematicianul Ciprian Manolescu, profesor la Universitatea Stanford, revine la Pitești cu ocazia celui de-al X-lea Congres al Matematicienilor Români (CMR), co-organizat de Institutul de Matematică „Simion Stoilow” al Academiei Române, în perioada 30 iunie – 5 Iulie 2023, la Universitatea din Pitești.

Prof. Dr. Ciprian Manolescu (University of Stanford, SUA) este un cercetător de renume mondial, este laureat al EMS Prize în 2012 oferit de European Mathematical Society și al Moore Prize în 2019 de la American Mathematical Society.

Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Pitești anunță că, la data de 30 iunie a.c., Ciprian Manolescu va fi prezent la sediul instituției de învățământ din Pitești, str. Tineretului, nr. 4, unde a absolvit studiile gimnaziale, cu ocazia deschiderii Conferinței Naționale de Problemistică și Didactică Matematică, conferință satelit a CMR.

Citește și Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind înfiinţarea Universității Naţionale de Ştiinţă şi Tehnologie Politehnica Bucureşti pe baza fuziunii prin comasare a Universităţii Politehnica din Bucureşti cu Universitatea din Piteşti

„În contextul co-organizării Conferintei de Problemistică și Didactică Matematică de către Societatea de Științe Matematice din România (SSMR), menționǎm cǎ Ciprian Manolescu este singurul câștigǎtor al medaliei de aur obținute la Olimpiada Internațională de Matematicǎ (OIM) care a reușit trei punctaje maxime (în 1995, 1996 şi 1997) din toatǎ istoria OIM. El a concurat pentru România, în acea perioada fiind elev al Colegiului Național “Ion C. Bratianu” din Pitești (prof. de matematică Ștefan Alexe)”, transmit reprezentanții Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” pe facebook.

Pe 1 iulie, în Pitești, se desfășoară prima Conferință Balcanică de Matematică (BMC), o conferință regională, co-organizată de European Mathematical Society.

Pe 6 iulie, Ciprian Manolescu va primi titlul Doctor Honoris Causa al Universității din București (UB) în Sala Senatului UB (ora 12.00) și va susține Conferința Anuală „David Emmanuel” în Aula Academiei Române, Calea Victoriei 125, București, ora 16:30.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *