Web Analytics
scris joi, 22.06.2023

Piteşteanul Emanuel Mazăre – cel mai bun din ţară la Olimpiada de Matematică, a fost premiat de către Paraclisul Universitar „Întâmpinarea Domnului” din Piteşti

Cu binecuvântarea arhiepiscopului Calinic Argeșeanul, tânărul genial Emanuel Mazăre a fost premiat de către Părintele Stavrofor Ghețea Constantin și Părintele Psiholog Rafael Vintilă în cadrul Paraclisului Rectoratului din Pitești.

Piteşteanul Emanuel Mazăre – cel mai bun din ţară la Olimpiada de Matematică, a fost premiat de către Paraclisul Universitar „Întâmpinarea Domnului” din Piteşti

Emanuel Mazăre a participat la foarte multe concursuri, unde a obținut premii excepționale, printre care: olimpiada balcaniadă de matematică, câștigând medalia de aur în anul 2021; medalia de Aur, Olimpiada Națională de Matematică, etapa națională, Iași – aprilie 2022; premiul I, Olimpiada Națională de Informatică, etapa județeană, Pitești – martie 2022 și premiul I, concursul Internațional de matematică „LuminaMath”, premiul I si medalie de aur la Olimpiada Națională de Matematică 2023, premiul II la olimpiada națională de fizică, medalie de bronz la olimpiada națională de informatică, etc.

Emanuel este pasionat de matematică, astrofizică, informatică, istorie, dar și religie, frecventând săptămânal Paraclisul din Pitești.
El le-a mărturisit preoților de aici: „De fiecare dată când vreau să fac ceva, mă gândesc la Dumnezeu și simt o căldură blândă… Am încredere că voi ajunge la rezultatul dorit prin înțelepciunea pe care mi-o transmite prin Duhul Sfânt. Rugăciunile de dimineață le fac de multe ori lângă moaștele Sfântului Ioanichie din Paraclis. Merg două săptămâni în China, pentru participarea la congresul internațional de matematică IMSC și cred că Preasfânta Stapâna noastră, mă ajută în acest lung drum.”
Tânărul a primit mirul regelui înțelept Solomon, adus din Ierusalim, cărți de știință și religie, printre care „Adevăr și demonstrație. De la incompletitudinea lui Godel la vederea mai presus de orice înțelegere a Sfântului Grigorie Palama”, scrisă de prof. Adrian Lemeni, „Știință și Religie”, scrisă de Sf. Dr. Luca și „Pledoarie pentru Ortodoxie, cugetări și lămuriri”.

Citește și Emanuel Mazăre, elevul olimpic la matematică, a fost premiat de Primăria Pitești

Citește și O bătrână din Drăganu trăieşte printre gunoaie, sub cerul liber

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *