Web Analytics
scris marți, 27.06.2023

Șase medalii pentru lotul de elevi olimpici români, la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori 2023 din Albania

Lotul de elevi olimpici români au obținut trei medalii de aur, două de argint și una de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori (JBMO) 2023, ținută la Tirana, capitala Albaniei, după cum confirmă pentru Edupedu.ro profesorul Marius Perianu, coordonatorul lotului de olimpici juniori. Elevii sunt de gimnaziu, de clasa a VIII-a, specific concursului.

Șase medalii pentru lotul de elevi olimpici români, la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori 2023 din Albania

Citește și: Un argeșean gonea cu 147 km/oră în localitate! Poliția i-a pus frână

În clasamentul neoficial pe națiuni, România a ocupat locul al doilea cu 156 de puncte. Echipa României va reveni în țară miercuri, 28 iunie, anunță Societatea de Științe Matematice din România (SSMR) într-un comunicat obținut de Edupedu.ro.

La JBMO participă echipe formate din câte 6 elevi din Albania, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, România, Serbia și Turcia – țări membre oficiale ale competiției, precum și echipe din Arabia Saudită, Azerbaidjan, Albania (echipa B), Croația, Franța, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan și Turkmenistan – țări invitate, conform sursei citate.

Marius Perianu, profesor de matematică la Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina, leader al lotului olimpic de juniori, a declarat pentru Edupedu.ro că: „Am avut o comportare excepțională. Subiectele din anul acest au fost cele mai dificile, cred, din ultimii 4-5 ani. Și nu doar că au fost doar dificile, ci au fost și cronofage, pentru care a fost nevoie de soluții elaborate, a căror redactare, spargere și prezentare estetică cereau destul de mult timp. Dificile au fost și pentru celelalte țări, iar atunci diferența s-a făcut la detalii”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *