Web Analytics

„Petrică și Lupul”, în Parcul Ștrand

de | 21.08.2021 17:47 | Cultură

Filarmonica Pitești a deschis seria concertelor stagiunii estivale cu două concerte educative. Acestea s-au desfășurat astăzi, 21 august, de la ora 10.00 și ora 11.00, în Parcul Ștrand, pe scena Teatrului de Vară.

Dacă în ultimii 14 ani doar copiii s-au bucurat în cadrul concertelor educative de „Petrică și Lupul”, simfonia lui Serghei Prokofiev, de data aceasta și adulții s-at putut bucura, alături de copii, de minunata compoziție muzicală, scrisă de compozitorul rus în 1936. Naratorul, Silviu Deaconescu, a spus/improvizat o poveste pentru copii, în timp de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Tiberiu-Dragoș Oprea, a ilustrat fiecare personaj din poveste. „Personajul” fiind un instrument sau altul.

Născut într-o familie de muzicieni, Tiberiu-Dragoș Oprea este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, clasa dirijat orchestră, la clasa maestrului Ludovic Bács, absolvind şi cursurile de master.

După finalizarea studiilor la Școala de Muzică și Liceul de Muzică din Râmnicu-Vâlcea, Silviu Deaconescu a continuat perfecționarea în muzică, absolvind cu succes Universitatea Națională din București, la clasa pedagogie, dirijat și compoziție. Între 2007-2010, a fost dirijor al corului academic al Filarmonicii Pitești, în rest redactând programe de sală. În 2018, a absolvit cursurile de master în Dirijat orchestră la clasa maestrului Petru Andriesei. La Filarmonica Pitești a dirijat îndeosebi concerte educative și, în câteva rânduri, concerte simfonice și vocal-simfonice.

Intrarea a fost liberă.

 

Articol scris de Jean Dumitrascu

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole