Web Analytics

Peste 11.000 infectări cu SARS-CoV-2 în România

de | 22.09.2023 20:34 | Actualitate, Home

Începerea școlii a dat startul unui nou val de infectări cu COVID în toată lumea. Varianta de acum a tulpinii de coronavirus vine cu febră înaltă și riscuri mari pentru bebeluși și bătrâni. În România sunt 11.000 de cazuri active – de trei ori mai multe față de finalul lunii august. Cea mai mare creștere a numărului de teste pozitive este în rândul copiilor de vârstă școlară.

Citește și: Secretar de stat de la Ministerul Educației pus în încurcătură de un elev


Cifrele arată că, după o creștere ușoară a numărului de cazuri la început de septembrie, prima săptămână de cursuri a adus o explozie a îmbolnăvirilor, de aproape 60 la sută. Cele mai recente cifre arată că sunt 11.000 de teste pozitive. E drept, versiunea actuală a tulpinii Omicron nu duce la cazuri grave la copiii de peste 3 ani și la adulți. Așa că pacientul poate fi consultat de medicul de familie. Riscul este însă mai mare pentru bebeluși. La febră peste 39, asociată cu alte simptome, prezentarea la doctor e urgentă. Și în cazul vârstnicilor pot apărea complicații majore. Medicii le recomandă să evite spațiile închise și aglomerate. Obezitatea rămâne un factor de risc, indiferent de vârstă.

Citește și: Profesoară bătută în fața școlii de mama unui elev

Din cele 18 decese înregistrate săptămâna trecută la pacienți cu Covid, unul a fost în categoria de vârstă 30-39 de ani și 12 la pacienți aveau peste 70 de ani.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *