Web Analytics
scris joi, 30.05.2024

Pentru un bust Dumitru M. Ion

Regretatul poet și traducător Dumitru M. Ion (a publicat peste 150 de cărți) a pus orașul său, Curtea de Argeș, pe harta poeziei mondiale, prin organizarea a 24 de ediții a Festivalului „Nopțile de poezie de la Curtea de Argeș”, ajuns al treilea din lume ca importanță și rezonanță, ultima ediție organizată fiind în 2021.

Pentru un bust Dumitru M. Ion

A murit în mizerie și boală acest om, câțiva prieteni mai vizitându-l și ajutându-l cu mâncare. Așa știm să ne respectăm valorile, mama ei de netrebnicie românească!
Recent, tovarășul Gheorghe Ungureanu, președintele Partidului Comuniștilor Nepeceriști din România, a luat inițiativa realizării unui bust la Curtea de Argeș în memoria lui Dumitru M. Ion. Meritat bust. A inițiat o listă de subscripție publică în acest sens, nu un tabel de semnături. Suma minimă ce poate fi donată e de 1000 de lei.
Știți câte persoane au donat într-o lună? Două! Gheorghe Ungureanu, cap de listă, și gazetarul și omul de cultură Cristian Constantin Sabău…
Publicăm aceste rânduri spre știința poeților piteșteni care au participat la festival și au avut șansa de a cunoaște mari scriitori români și străini, plus că au fost publicați…
P.S. În fotografie, poetul Dumitru M. Ion alături de tânărul prieten preot George Mitrache.

Citește și „O carte scrisă cu lacrimi peste un ocean de sânge”

Citește și Scene din viaţa culturală piteşteană (78)

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită