Web Analytics
scris joi, 23.05.2024

„O carte scrisă cu lacrimi peste un ocean de sânge”

A apărut, la Editura Hoffman, volumul „Fascismul, nazismul, comunismul, totalitarismele secolului XX. Mic tratat pentru semimancurți”, de Aurel Tinca, în vârstă de 89 de ani.

„O carte scrisă cu lacrimi peste un ocean de sânge”

Este un om foarte timid și modest, nu vrea să-și lanseze acest volum. „Am scris cartea cu lacrimi peste un ocean de sânge, ne-a declarat autorul, întrucât și fascismul, și nazismul, și comunismul au produs sute de milioane de victime. Regimurile criminale au provocat nu doar războaie, ci au ucis sau schingiuit în temnițe oameni nevinovați. Am scris-o, de mână, fiica mea culegând textele, pentru semimancurți, pentru că asta am ajuns să fim, mancurții fiind cei cărora memoria le-a fost smulsă total și care-și recunosc doar stăpânul. Noi ne amintim vag, căutăm să uităm, iar cei tineri nu știu nimic…”

Acest volum vorbește și despre Argeș. Despre „Moartea lui Mihalache”. Despre „Dinu Pillat”. Despre „Preambul la «Dosarul Pitești»”. Despre „«Experimentul Pitești» și memoria colectivă a românilor”. Despre „Rezistența armată anticomunistă din zona Nucșoara”. Despre „Participanți la mișcarea de rezistență din Nucșoara uciși în luptă, executați sau morți în închisoare”. Despre „Un erou de legendă: colonelul (r) Gh. Arsenescu”. Despre „Elisabeta Rizea, un loc al memoriei pentru români”.
O carte zguduitoare, dăruită de autor, de dl. Aurel Tinca, multor iubitori de istorie și unor instituții argeșene…

Citește și „Năpasta” vs „Ion Ocnaşul”, la Piteşti

Citește și Principele regent Nicolae al României şi reînhumarea de la Curtea de Argeş

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită