Pentru o datorie de 41.000 de euro a gorjenilor către argeşeni, litigiul dintre Pandurii şi Internaţional Curtea de Argeş continuă la FRF

de | 17.09.2014 19:21 | Sport

# Interul lui Benone Lazăr mai are de recuperat de la Pandurii o importantă sumă de bani din urma transferurilor lui Pintilii şi Chiricheş.

În 2010, echipa Internaţional Curtea de Argeş a fost vândută celor de la Pandurii, cu 1.650.000 de euro plus TVA, la care s-au adaugat și drepturile TV, sumă ce se ridica la peste 75 de miliarde de lei vechi. Pentru transferurile jucătorilor s-au emis facturi ce au fost înregistrate în contabilitățile ambelor cluburi. Au intrat în această afacere jucători ca Pintilii, Chiricheş, Răduţ, Voiculeţ, Matei, Nistor sau Alex Ciucur. Și, pentru că gruparea gorjeană nu a plătit nici în ziua de astăzi toți banii conform facturilor, clubul de fotbal Pandurii Târgu Jiu a fost chemat în instanță să-și plătească datoriile către Fotbal Club Internațional Curtea de Argeș, clubul care a lansat fotbaliști ca Vlad Chiricheș sau Mihai Pintilii. Procesul a avut ca prim termen de judecată data de 8 septembrie a.c., la Tribunalul Gorj. Suma pe care reprezentanții Internațional Curtea de Argeș vor să o recupereze de la Pandurii se ridică la 1.835.145,78 lei, adică aproximativ 41.000 de euro. Pe 8 septembrie, instanța de judecată a declinat litigiul către Federația Română de Fotbal, acolo unde această neînțelegere dintre cele două cluburi urmează să fie soluționată de comisia de specialitate.

„Sunt curios să văd ce soluţie va da Federaţia”

Contactat telefonic în această speță, fostul președinte al FC Internațional Curtea de Argeș, Emanuel Marinescu ne-a confirmat existența acestui litigiu.
„Da, este adevărat! Am chemat în instanță clubul Pandurii Tg. Jiu pentru că mai aveau să ne achite circa 41.000 de euro pentru transferurile fotbaliștilor respectivi. Mă refer la Mihai Pintilii, Vlad Chiricheş, Mihai Răduţ, Voiculeţ, Matei sau Dan Nistor. În urma termenului avut pe data de 8 septembrie, instanța de judecată de la Gorj a decis declinarea litigiului la Federația Română de Fotbal. Nu aș vrea să comentez decizia instanței de judecată, dar nu prea e normal să trimiți rezolvarea acestui litigiu către Federație având în vedere că problema este pur fiscală. Este vorba de niște facturi care nu au fost închise pentru că nu s-au plătit toți banii. Sunt și eu curios să văd ce soluție va da Federația în această privință!”, ne-a declarat Emanuel Marinescu, „mâna dreaptă” a omului de afaceri Benone Lazăr, cel care a deținut deja cunoscuta echipă de aur a Internaționalului Curtea de Argeș.
Marius Ionel

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii