Web Analytics

Pentru anul competiţional 2012-2013, conducerea AJF a anulat sancţiuni aplicate echipelor în valoare de peste 135 de milioane de lei vechi

de | 8.04.2015 11:27 | Sport

Debandada financiară are ştate vechi la Asociaţia Judeţeană de Fotbal Argeş! Spunem acest lucru pentru că înainte de implementarea unui program informatic care să ţină evidenţa corectă a sancţiunilor aplicate echipelor din Liga a IV-a şi Liga a V-a, sancţiunile erau „stocate” pur şi simplu pe o coală de hârtie format A4, iar anularea acestora se făcea printr-un simplu proces verbal întocmit, de asemenea, pe o coală de hârtie A4 scrisă de mână.
Este bine ştiu faptul că deşi au implementat un program informatic foarte bine pus la punct în această privinţă, angajaţii AJF-ului nu au trecut la timp toate aceste modificări şi de aici au început să apară peste noapte datorii imense ale echipelor la nivel de judeţ. Aşa se face că în prezent multe echipe au cerut socoteală pentru aceste datorii, iar altele s-au retras pur şi simplu din campionate pentru imposibilitate de plată. Ceea ce nu este de mirare este faptul că fără acest program informatic evidenţa era ţinută de AJF într-un mod cât se poate de rudimentar. Iar dovadă în acest sens stă chiar procesul verbal încheiat la data de 30.07.2013 pentru şedinţa Comitetului Executiv al AJF prin care se anulează fără prea multe explicaţii datorii sau mai bine spus sancţiuni aplicate mai multor echipe în valoare de peste 135 de milioane de lei vechi.

S-a hotărât a se radia etapele de suspendări şi perioadele de suspendare

Conform acestui proces verbal (facsimil) „s-a hotărât a se radia etapele de suspendări, perioadele de suspendare şi reducerea la 1 leu a sancţiunilor pecuniare ale echipelor aplicate în anul competiţional 2012-2013”.
Iată în continuare ce se menţionează în acest proces verbal: „În şedinţa Comitetului Executiv la care participă Corneliu Sorescu, preşedinte, Soare Cristinel şi Florescu Cristian, vicepreşedinţi, Ghiberdel Mihail, Răduţă Mihai, Popescu Bogdan, Ilincă Narcis Costinel, membrii, Popa Cătălin, Alin Ghiberdel, secretar.
Pe ordinea de zi: 1. Reducerea sancţiunilor conform hotărârii Adunării Generale. 2. Stabilirea procedurilor de plată referitoare la cheltuielile echipelor care virează bani în contul AJF. 3. Emiterea unui contract de către AJF în legătură cu primăriile care virează bani la AJF Argeş pentru susţinerea echipelor şi Diverse.
1. În urma hotărârii Adunării Generale din data de 19.07.2013 s-a hotărât a se radia etapele de suspendări, perioadele de suspendare şi reducerea la 1 leu a sancţiunilor pecuniare ale echipelor aplicate în anul competiţional 2012-2013, care au rămas neachitate la data de 19.07.2013. Aceste reduceri şi radieri ale sancţiunilor echipelor au fost făcute nominal după cum urmează:…”.
Cu alte cuvinte, şefii AJF au decis anularea unor datorii ale echipelor după ureche sau mai bine spus exact cum au dorit dumnealor. Poate cine ştie, se găseşte o astfel de modalitate şi acum când multe echipe s-au trezit cu datorii foarte mari pentru că angajaţii AJF nu şi-au făcut treaba şi nu au trecut la timp toate modificările făcute pentru programul informatic implementat cu atâta tam-tam de preşedintele Sorescu! Marius Ionel

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii