PDL pregăteşte actele de divorţ pentru trei primari grei, la viitoarele alegeri

de | 19.09.2013 13:46 | Politica si Administratie

# Declară deputatul Cătălin Teodorescu a făcut inventarul edililor, după plecarea lui Mircea Andrei. După plecarea fostului senator Mircea Andrei de la șefie, PDL-ul argeșean se află acum într-un proces de reorganizare, cu inventarierea membrilor din teritoriu, a primarilor care au rămas alături de partid și de noua conducere și alegerea noilor șefi de organizații în localități.

În ultima perioadă, noul lider, deputatul Cătălin Teodorescu, a purtat discuții cu toți primarii care au candidat sub sigla PDL, concluzia fiind că, fără trei excepții, toți ceilalți sunt bineveniți și în continuare. Asta după vestitul puci eșuat organizat de fostul președinte Mircea Andrei, prin care acesta a încercat să plece cu grosul edililor portocalii din județ spre alte zone politice, unii vorbind de Mișcarea populară, iar alții chiar de PNL. Doar trei primari PDL sunt priviți pe mai departe cu mari rezerve de către Cătălin Teodorescu, nu neapărat spre a fi excluși, ci cu acte de divorț pregătite pentru alegerile viitoare. Este vorba de fostul prim-vicepreședinte Iulian Miu din Ungheni, fostul responsabil de zona Pitești, Ion Dumitrache din Poiana Lacului și primarul Ion Năftănăilă din Albeștii de Muscel, ultimul datorită dosarului pe care-l are în instanță de la DNA, dar și pentru relații prea tandre cu PSD-ul, înregistrate în ultima vreme. O situație mai specială este cea a primarului din Bradu, Florin Frătică, cel care este încă secretar general al PDL și șef al Ligii primarilor portocalii. Conducând o localitate aflată chiar pe colegiul de deputat al lui Cătălin Teodorescu, edilul are ușa deschisă în continuare la partid, numai că, într-o discuție purtată între cei doi, Frătică ar fi spus că, pentru moment, vrea să stea retras o perioadă de lumea politică, așteptând să se mai liniștească apele în ce-l privește, după anchetele declanșate acum câteva luni și care au în prim-plan Primăria Bradu.

Mihai Tudor și Adrian Moisescu țintesc șefia PDL-Pitești

Tot în acestă perioadă au loc ședințe de organizare a PDL-Pitești, faza pe cartiere, pentru pregătirea viitoarei conferințe municipale de alegeri, care va avea loc peste câteva săptămâni. Din câte am aflat, doar doi pretendenți la șefie au ieșit deja la încălzire pentru funcția de președinte, consilierul municipal Mihai Tudor și fostul director al Direcției Apelor, Adrian Moisescu. Dar se așteaptă probabil și alte înscrieri în competiție, toată lumea așteptând să vadă, de pildă, ce atitudine va lua fostul candidat al partidului la Primăria Pitești, Daniel Dragomir, în ce privește revenirea sau nerevenirea sa în prim-planul politicii.    (M.B.)

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii