Patru primari au acceptat să îşi comenteze înfrângerea

de | 14.06.2012 17:29 | Politica si Administratie

Mita electorală oferită de contracandidați, pe de o parte și fondurile insuficiente de care au dispus ei în această campanie, pe de alta,  au fost cele două motive sau scuze, cum vreți să le luați, pe care le-au invocat  o parte dintre primarii care și-au pierdut funcțiile pe 10 iunie. Spunem o parte, pentru că doar foștii edili, de acum, din Teiu, Călinești, Ciofrângeni și Căteasca au avut puterea să explice înfrângerea suferită la alegerile locale de duminica trecută.

Mihai Popescu-Teiu: ”Comuna cred că este în doliu pentru că am pierdut alegerile”

”De ce nu am ieșit primar? Ce motive au existat? Păi, în primul rând mita electorală produsă de Florin Dumitru și echipa acestuia de la PDL pe care a format-o exact în acest sens. Dar asta e, nu vreau să mai vorbesc despre asta. Îmi pare rău că unii oameni au plâns în adevăratul sens al cuvântului pentru că am pierdut alegerile. Poate că nici dacă muream, nu plângeau așa! Oricum, eu nu am avut resurse financiare, ca și contracandidatul meu. Am fost trei mandate primar în comuna Teiu și cu această ocazie le mulțumesc cetățenilor comunei care au fost alături de mine. În ceea ce-l privește pe noul primar, nu pot să spun decât că și-a jucat cartea așa cum și-a jucat-o. Încă nu am pus mâinile pe piept, dar comuna Teiu cred că este în doliu pentru că am pierdut alegerile. Am pierdut la 20-30 de voturi! Dar, ca să vă dați seama de o situație ciudată, vreau să vă spun că Florin Dumitru, noul primar, a petrecut toată noaptea de după alegeri cu porcul tăiat și cu prezența dlui cutare, ceea ce m-a afectat într-un anume fel, ca să nu spun deranjat. Și asta, în condițiile în care acest băiat, care a câștigat funcția de primar, a fost până mai ieri trezorierul primăriei și, deci, subalternul meu. Dar asta e…”.

Corneliu Oprescu-Căteasca: ”Am muncit mult pentru comuna Căteasca, dar nu a fost să fie…”

”Ce să vă spun? Am avut suficienți susținători, suficiente voturi, dar nu a fost să fie… Am muncit mult pentru comuna Căteasca, am muncit mult în această campanie electorală, dar iată că am pierdut funcția de primar la doar câteva voturi. Asta e! Îmi pare rău că nu vă pot spune acum mai multe, pentru că sunt într-o stare foarte proastă. Vă urez o zi bună!”.

Nicolae Gavrilescu-Călineşti: ”Faptul că am plecat din USL m-a costat funcția de primar”

”Am pierdut funcția de primar pentru că nu s-a votat corect. Am sunat de nenumărate ori la 112 ca să anunț că s-au luat ștampilele și sacii cu voturi, fără procese verbale încheiate la secția de votare. Au luat sacii nesigilați și, în momentul când trebuia să se numere voturile, au dispărut cu saci cu tot. Am sunat la 112, dar nu a mai venit nici judecătoarea, nici cei care erau cu ea, nici nimeni. Dimineață, pe la 4 și jumătate, au apărut cu sacii și procesele verbale le-au încheiat la primărie. Oricum nu mai contează, faptul că am plecat din USL m-a costat funcția de primar. Au furat, ce au făcut, nu mă mai interesează… Dar să ajungă să zică despre mine că sunt beat la volan, iar apoi să mă oprească poliția de la  circulație, să cheme doi martori și să-mi pună fiola, e de-a dreptul incredibil. M-au făcut drojdier… De 12 ani sunt primar în Călinești și m-am apucat acum de băutură, apoi m-am suit la volan și am plecat ca tâmpitul prin comună…? Și dacă eram infractor de drept comun, nu pățeam una ca asta… Eu nu am plecat de la USL că am fost tâmpit. Am plecat că nu au vrut să mă ajute ca drumul acela județean de la Udeni, cu alimentarea cu apă de la Văleni șamd. Nu am plecat din USL pentru mine, ci pentru cetățeanul care m-a ales… Nu m-am gândit ce voi face în continuare, dar voi vedea, pentru că încă mai vin oameni pe la mine pe acasă și mă tot întreabă care a fost problema de nu am mai ieșit primar și alte lucruri din acestea. Oricum, după bomba asta pe care am primit-o, încă nu mi-am revenit”.

Ion Preda-Ciofrângeni: ”Sub masca Mărului, cei de la PDL au avut fonduri suficiente”

Ion Preda, ex-primar Ciofrângeni: ”Asta e… Contracandidatul meu a fost organizat mai bine, a avut mai multe venituri și forme de a-și face campanie electorală mai bună ca mine. În rest, ce pot să spun? Că se vorbește prin comună și de nu știu ce forme de mită electorală? Asta e… Au avut fonduri suficiente pentru tricouri, șepci, șampanii și mai știu eu ce altceva. Asta e democrația! Dacă alegătorii au acceptat asta, asta e… E dreptul lor să voteze cu cine cred de cuviință. Nu e nicio supărare că au votat cu Diaconu Dumitru de la PDL, sub masca Mărului! Am pierdut la 42 de voturi, dar rămân pe filieră în continuare și, peste 4 ani, voi candida din nou. Dacă lumea mă va vota bine, dacă nu, mergem mai departe. Cariera politică sau profesională trebuie să se termine undeva! Totul are un început și un sfârșit până la urmă”.
Material realizat de Marius Ionel

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii