Web Analytics

Patru candidaţi la concursul pentru postul de adjunct al Poliţiei Mioveni

de | 7.09.2022 13:34 | Actualitate, Dezvăluiri, Home

Printre ei și actualul adjunct, comisarul-șef Dragoș Tinca (foto)

Miercuri, 7 septembrie, are loc concursul prin recrutare din sursă internă pentru ocuparea postului de adjunct al șefului Poliției orașului Mioveni, iar unica probă de selecţie constă într-un interviu structurat pe subiecte profesionale. La concurs și-au depus candidatura cinci persoane, dar, în urma celor două runde de examinări, au mai rămas, în final, patru, așa cum regăsim pe site-ul poliției, printre care și actualul adjunct, cms-șef Dragoș Tinca.

Despre comisarul șef am mai scris în luna iunie a.c., după ce a ajutat la salvarea a doi tineri care se zbăteau în apele din zona Bemo, Mioveni. Polițistul a reușit să ajungă la cei doi cățărându-se pe niște pietre și, prin înot, i-a asigurat și a rămas cu ei până a sosit echipajul ISU. Apoi l-a asigurat pe fiecare în parte cu frânghia și au fost trași pe rând din apă, polițistul fiind ultimul scos. Ulterior, cms-șef Dragoș Tinca a fost premiat de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, pentru fapta sa curajoasă.

Citește și „Nu erau copii care nu ştiau să înoate, au fost surprinşi de curentul puternic şi epuizaţi…”

Șeful Poliției Mioveni, comisarul-șef Cristian Mihalcea, ne-a spus, legat de concursul pentru postul de adjunct, că „o să fie o luptă destul de aprigă”. Cât despre profilul candidatului potrivit pentru acest post, din punctul său de vedere, ar trebui să fie: „Un polițist cu experiență, care să poată să conducă și să ducă la bun sfârșit ce s-a început acolo și să nu asculte de politicieni, pentru că de aici începe partea mai urâtă. Aici s-a greșit în Poliția Română, amestecul politicului”.

Se discuta ca polițistul Dragoș Tinca să primească un salariu de merit pentru fapta remarcabilă din iunie. L-am întrebat pe comandantul Cristian Mihalcea despre acest subiect. „Din ce cunosc eu, dl inspector șef (Marian Badea, n. red.) l-a propus, pe bună dreptate, dar – zvonuri, nu l-am întrebat, nu știu, sunt subiecte sensibile- se pare că nu… (că nu are salariu de merit, n. red.). Dacă nici pentru fapta aceasta nu putem să luăm un salariu de merit…., ce să mai discutăm, dar dl Badea știe mai bine. Mi-e greu să cred că dânsul nu știe”, a spus cu amărăciune Cristian Mihalcea. Așa că l-am contactat apoi pe comisarul-șef Marian Badea, șeful Inspectoratului Județean de Poliție Argeș, care ne-a confirmat că a propus salariu de merit pentru comisarul-șef Dragoș Tinca, dar ne-a cerut să formulăm o solicitare de presă pentru a afla dacă a fost sau nu aprobat. Ulterior, IPJ Argeș ne-a răspuns că documentele și ordinele care stau la baza acordării salariului pentru lucrări de excepție sau misiuni speciale sunt clasificate ca secret de serviciu și că informațiile pe care le-am solicitat sunt exceptate de la liberul acces al cetățenilor.

Citește și Certificatele de cazier judiciar se eliberează și la Poliția Mioveni

Citește și Exclusiv. Dezvăluirile comandantului scos la pensie: „Le-am spus colegilor de la Poliţia Mioveni că Miuţescu va sfârşi ca Mircea Drăghici”


Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole