Web Analytics

Pastila de frumos. Spaţiul verde – componentă de prim ordin a vieţii piteştenilor

de | 10.06.2021 13:06 | Cultură, Actualitate, Opinii

Cu aproape o jumătate de secol în urmă, pe malurile Argeșului, în „Pititul” dintre cele „Trei Văi”, Pitești, s-a născut, din armonia, culoarea, gingășia și noblețea frumoaselor lalele, o manifestare de amploare care a înălțat sufletele și gândurile a sute de mii de vizitatori, în decursul a celor 42 de ediții, Simfonia Lalelelor. A fost prima manifestare națională de acest gen care a generat, în epocă, o efervescență benefică în amenajarea spațiului verde din marile municipii și orașe ale țării.

Ne propunem, în rubrica pusă la dispoziție cu deosebită generozitate de Jurnalul de Argeș, începând cu acest număr, să prezentăm starea spațiului verde, componentă de prim ordin a vieții piteștenilor, infuența Simfoniei Lalelelor asupra acesteia și cu deosebire a măsurilor care se impun pentru o continuă elevare. Va fi analizată zestrea existentă în materie de spațiu verde public, parcuri, amenajări locale, ronduri, intrări în oraș, căi rutiere, plantații de aliniament ș.a. Ne propunem să privim totul cu ochiul avizat al unui vizitator cu oarecare pretenții și cunoștințe în domeniu, comparativ cu alte soluții adoptate aiurea, în lume. În toate cazurile, pe cât posibil, cu soluții responsabile, atât de concepție, cât și materiale.
Dr. ing. Ilarie Isac

Citește și Ilarie Isac – „părintele Simfoniei” – explică: De ce Piaţa Vasile Milea ar trebui să se numească Piaţa Simfoniei Lalelelor

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii