Web Analytics

Ilarie Isac – „părintele Simfoniei” – explică: De ce Piaţa Vasile Milea ar trebui să se numească Piaţa Simfoniei Lalelelor

de | 11.02.2021 13:42 | Actualitate, Politica si Administratie

Ilarie Isac, fondatorul Simfoniei Lalelelor, ne-a trimis la redacție principalele argumente pentru care Piața Milea ar trebui să se numească Piața Simfoniei Lalelelor. Mai ales că, de curând, prefectul Emanuel Soare a venit cu o altă propunere în acest sens.
Iată ce spune Ilarie Isac: ”Jurnalul de Argeș a deschis dezbaterea încă din anul 2019 pentru o nouă denumire a Pieței centrale a Piteștiului în Piața Simfoniei Lalelelor, care va consta într-o zonă vie, de spirit și lumină, grupuri de tineri intrând în lăcașul de cultură de pe latura opusă, pentru a participa la activități, expoziții, competiții menite să înalțe sufletele, să devenim mai oameni. Nu este o simplă «Piață».
Prezența Casei de Cultură ar putea-o înnobila cu activități permanente, precum biblioteca de specialitate horticolă, ateliere de creație și inițiere cu precădere în domeniul vegetal, simpozioane tehnico-științifice, congrese, conferințe, expoziții de pictură, fotografii, concursuri, gastronomie, manifestări artistice, proiecții de filme etc. O piață vie, spirituală! Spațiul central al pieței alăturate Palatului Administrativ a determinat fondarea, pe una din laturi, a Casei de Cultură a Sindicatelor, instituție cu vocație culturală, dovedită și de structura construcției: foaier spațios, pe două nivele, pretabil expozițional; amfiteatrul cu locuri și scenă de dimensiuni medii folosită pentru activități artistice, plus cabinete și alte încăperi anexe. Clădirea ar putea avea folosință ideală și pentru Simpozionul Tehnico-Științific, proiecții de filme tematice, inclusiv imagini de la edițiile anterioare, ateliere creative de bijuterii florale, buchete, aranjamente, seri dedicate activităților culturale și de divertisment, expoziții tematice, dezvoltări utile pentru prelungirea desfășurării Simfoniei alături de «Târgul de flori», de pe străzile centrale, de la 3 zile la cel puțin 8-10 zile. De ce nu? Simfonia Lalelelor, ca bază de plecare pentru pachete turistice naționale și internaționale spre nord. În sfârșit, Piteștiul ar putea dovedi lumii că este capabil și de «Experimente luminoase», înălțătoare, de gânduri curate în deplină libertate”.

Citește și Ilarie Isac, scrisoare impresionantă: „Simfonia Lalelelor a murit!”

Citește și Se împlinesc 100 de ani de la naşterea lui Gheorghe Pacea, arhitectul spaţiilor verzi din Piteşti

 

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii