Web Analytics
scris miercuri, 20.07.2022

Parlamentul zărghit (Consiliul Local) de la Câmpulung modifică legile din România, cu viză de la Prefectura Argeş

Într-o zi memorabilă, 31 August 2017, Consiliul Local al Municipiului Câmpulung a dat HOTĂRÂREA nr. 95, prin care pur și simplu s-au adus modificări multe și relativ importante la Legea 544/2001 privind accesul la informațiile de interes public. Adaug faptul că toate hotărârile de Consiliu Local, deci inclusiv nebunia asta, primesc obligatoriu viză de legalitate de la Instituția Prefectului Argeș, că așa zice legea. Glumind, singura explicație pentru aberație e că au vrut să repare chiar Legea, care scăpase, din neatenția sau nepriceperea Parlamentului României, cu prea multe drepturi la prostime și prea multe obligații la funcționarii publici. „Prostime” căreia mai nou i se spune, sanchi, electorat!

Parlamentul zărghit (Consiliul Local) de la Câmpulung modifică legile din România, cu viză de la Prefectura Argeş

Ca să glumim în continuare, în „expunerea de motive” primarul Țâroiu probabil a explicat consilierilor locali și secretarului primăriei adevărul-adevărat, cum că banii publici nu se pot jefui și nu se poate alege praful de ei, dacă sunt cheltuiți cu transparența dată de lege. E posibil ca fostul primar Țâroiu să regrete acum că nu a modificat și legea circulației auto pe drumurile publice din municipiul Câmpulung. Sub titlul „Regulament de aplicare al Codului Rutier” ar fi putut stabili prin Hotărâre de Consiliu Local că în intersecțiile drumurilor publice din municipiul Câmpulung se pătrunde pe culoarea roșie a semaforului, iar la articolul doi – unde facem cum vrem noi, este interzis conducătorului auto să circule cu mașina doar atunci când are o îmbibație alcoolică mai mare de o mie la sută alcool pur în aerul expirat.

Citește și Lucrările la Bulevardul Pardon au fost oprite. Prefectul de Argeș: „Să lăsăm instanța să își spună cuvântul!”

În continuare spicuim câteva dintre multele adăugiri la Legea 544/2001 privind accesul la informațiile de interes public, aduse de micro-parlamentul zărghit de la Câmpulung, că numai Consiliu Local nu i se poate spune. Astfel, după cum scrie în Hotărârea 95/2017, la „Art. 2. -Informaţiile de interes public care se comunică din oficiu sunt prevăzute în anexa nr. 2”. Deci nu în lege. Sau, la „Art. 4. – Se aprobă Lista cuprinzând categoriile de documente de interes public, produse şi/sau gestionate de Primăria Municipiului Câmpulung, altele decât cele puse la dispoziţie din oficiu, prevăzute în anexa nr. 3”. Apoi se face o corecție abruptă a legii prin „Art. 5. – Se aprobă Lista documentelor exceptate de la liberul acces al cetăţenilor, prevăzute în anexa nr. 4. Tupeul C.L. Câmpulung este maxim însă la „Art. 8. – Cu data adoptării prezentei hotărâri îşi încetează aplicabilitatea orice prevedere contrară acesteia”, unde se interzice practic chiar Legea 544/2001 privind accesul la informațiile de interes public, pentru că prevederile acesteia sunt altele… Și tot așa!

Citește și Radu Perianu, despre situația Bulevardului „Pardon”: „Doamna primar a făcut o boacănă mare și acum a ales calea ușoară de a da vina pe altcineva”

Ca o paranteză, dacă la Câmpulung legea a fost abuzată într-o cârdășie democratică, la Pitești este vorba strict de tirania personală a primarului Pendiuc, după cum citim într-o adresă oficială: „Vă informăm că, în conformitate cu prevederile Dispoziției Primarului Municipiului Pitești nr. 442/2013, aceste acte se exceptează de Ia liberul acces la informație al cetățenilor”. Deci nu legea decide, ci Dispoziția primarului. O explicație cât de cât logică pentru existența acestor derapaje ar putea fi că funcția de conducător al unei instituții publice vine la pachet cu impresia falsă a unei puteri uriașe și îți ia mințile, că nu se poate spune că omul Țâroiu sau omul Pendiuc aveau deficiențe la mansardă.

În încheiere, am văzut că prefectul Radu Perianu a solicitat doamnei primar Lasconi să publice actul de control al Inspectoratului de Stat în Construcții. Îl anunțăm pe dl prefect că Primăria Câmpulung nu poate publica actul respectiv întrucât, după cum scrie în răspunsul către Jurnal de Argeș, nu se regăsește printre informațiile de interes public, conform Hotărârea nr 95/31.08.2017. Circul e complet!

P.S. – Ar trebui ca actuala conducere executivă a municipiului Câmpulung să pornească urgent demersurile pentru anularea HCL 95/2017, prin care se încalcă mai multe legi din România, începând cu Constituția.

Citește și Ridicol marca Răuţoiu la Câmpulung / Cu buldozerul în campania electorală. Bulevardul Pardon a devenit şantier pentru voturi

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *