Web Analytics

Pardon! Ce facem cu banii de la Guvern? La un an de la începerea lucrărilor, bulevardul celebru din Câmpulung a rămas în zdrenţe

de | 10.09.2021 10:14 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

A durat peste trei luni să se schimbe conductele de alimentare cu apă. Vor urma îngroparea cablurilor și anotimpul friguros. Apoi se va intra în 2022, la fel cum s-a ieșit din 2019, adică cu Bulevardul ”Pardon” zdrențuit și departe de cum ar fi trebuit să arate!

Contractul pentru derularea lucrărilor la obiectivul de investiții „Reabilitare strada Negru Vodă şi strada Republicii, de la intersecţia cu strada Poenaru Bordea până la intersecţia cu strada Petre Zamfirescu”, adică refacerea Bulevardului ”Pardon” din Câmpulung a fost încheiat la început de primăvară în 2019, iar apropiata împlinire a trei ani de la semnarea actului găsește celebra arteră rutieră și pietonală într-o situație dezastruoasă. Excavatorul a intrat în bulevard în septembrie anul trecut, atunci când fostul primar Liviu Țâroiu s-a trezit că dă bine la electorat să le arate cu ce elan ar putea începe un nou mandat. N-a fost să fie, i-a luat locul Elena Lasconi, care s-a trezit și cu iarna peste ea, și cu gol în buget.

Citește și Ridicol marca Răuţoiu la Câmpulung / Cu buldozerul în campania electorală. Bulevardul Pardon a devenit şantier pentru voturi

Guvernul a răsturnat basculanta cu 7 milioane lei pentru b-dul „Pardon”, însă degeaba!

Soarele a revenit în luna martie 2021, atunci când Guvernul a răsturnat basculanta cu bani chiar pe bulevard: șapte milioane de lei pentru lucrările la ”Pardon”! Plus cele cinci pentru ”Scrisoarea lui Neacșu”, care, totuși, nu a avut ocazia să fie postată pe bulevard, ca în centrul municipiului. Iar asta fiindcă obiectivul menit să fie reabilitat arată la fel ca pe vremea sfârșitului lui Țâroiu. Adică e făcut zdrențe! Intervenția de acum un an a însemnat decopertarea părții pietonale centrale, cu consecința închiderii acesteia pentru cetățenii cu chef de stat pe bancă la umbră de castani și tei. După ce au venit banii de la Guvern, adică necesarul pentru acoperirea costului de 5,5 milioane de lei fără TVA, constructorul s-a apucat de înlocuirea conductelor de alimentare cu apă care traversează paralel bulevardul și pe ambele sensuri.

A început cu spargerea uneia, a continuat apoi și, din mai până la final de august, doar asta a făcut. Iar primărița anunță că următoarea fază va consta în îngroparea cablurilor de alimentare cu energie electrică, de telefonie și TV. Iar asta va provoca un nou disconfort câmpulungenilor, urmând să fie afectate și căile pietonale laterale. Dacă se va menține ritmul, canalizația se va încheia, de asemenea, peste patru luni. Plus perioada de stopaj din cauza condițiilor meteo nefavorabile care vor interveni în scurt timp.
Lucrarea are ca termen de finalizare iulie 2022. Întrebată când și cum se va interveni, Elena Lasconi a spus că nu se știe, aici intrând și ceea ce ar trebui să fie graficul de lucrări. Banii de la Guvern așteaptă, totuși, finalul de an!
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Reabilitarea Bulevardului ”Pardon” a început cu spargerea conductei de apă

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii