Parcul Lunca Argeşului rămâne un pericol: malul muşcat de inundaţii n-a fost refăcut

de | 20.08.2014 18:36 | Actualitate

# Directorul de la ADP, Constantin Zichil, aruncă pisica în curtea Primăriei. 

La aproape două luni de când inundaţiile au mușcat un mal din Parcul Lunca Argeşului, cu tot cu bordurile și băncile care se aflau pe el, Primăria Piteşti nu a remediat absolut nimic. Singurul lucru făcut e împrejmuirea zonei cu o bandă galbenă de avertizare și câteva garduri de protecţie, care pot fi depășite oricând de un biciclist în viteză sau de un copil scăpat din supraveghere și care pot ateriza direct în… Argeș. În concluzie, măsuri de siguranță în dorul lelii.
Constantin Zichil, directorul Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Piteşti s-a limitat în a ne preciza vag că au fost luate măsuri de protecţie şi că mai multe nu poate să ne spună pentru că nu intră în competenţa sa: „Am protejat zona afectată. Dacă oamenii trec de măsurile de protecţie o fac pe propria răspundere. Nu avem ce să facem altceva, nu putem să le punem garduri pentru a nu mai trece! În ceea ce priveşte lucrările de reabilitare, acum se face un studiu de fezabilitate şi vom vedea ce trebuie făcut. Mai multe nu pot să vă spun, mai bine mergeţi la Primărie”.
Un răspuns care nu face altceva decât să ne bage și mai mult în beznă. Adevărul e că Parcul Lunca Argeșului a fost făcut superficial și fără nicio măsură de protecție la inundații, iar rezultatele se văd și sunt dezastruoase. Domnule Zichil, nu de studii de fezabilitate prozaice are nevoie Parcul, ci de soluții concrete.
Alex Vlaicu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii