Panţurescu vs Achimescu! Fostul şi actualul director al Direcţiei pentru sport se luptă în instanţă pentru ”lipsă de comunicare”

de | 10.06.2015 21:43 | Sport

Flavius Panţurescu, fostul director şi actualmente jurist (în concediu fără plată) la DJTS Argeş l-a dat în judecată pe Laurenţiu Achimescu, directorul DJTS Argeş pentru simplul fapt că actualul director nu i-a pus la dispoziţie fostului director fişa postului. Mai mult decât atât, din cele două interviuri cu cei doi protagonişti reiese că Achimescu timp de aproape trei ani de zile nu a avut fişa postului şi că relaţiile dintre director şi angajaţii Direcţiei pentru sport nu sunt tocmai bune. Iată aşadar în continuare două interviuri în oglindă cu Flavius Panţurescu şi Laurenţiu Achimescu care spun totul despre situaţia de la Direcţia pentru sport.

Flavius Panţurescu, fost director şi actualmente jurist la DJTS Argeş: ”I-am solicitat personal dlui Achimescu Laurenţiu să-şi retragă în mod oficial afirmaţiile făcute faţă de mine”

# Care sunt motivele pentru care l-aţi dat în judecată pe Laurenţiu Achimescu, directorul Direcţiei pentru sport?
– Pe fondul refuzului nejustificat manifestat de Achimescu Laurenţiu în a-mi pune la dispoziţie o serie de documente cu caracter public (fişe de post ale angajaţilor, fișe de post ale directorului executiv al DJST Argeş etc), am iniţiat acţiune în instanţă pentru a-mi fi puse la dispoziţie aceste documente.
# Detaliaţi vă rog acest aspect.
– ”Atribuțiile compartimentului achiziții publice – investiții – patrimoniu administrativ al DJST Argeș, defalcat pe fiecare post de execuție/funcție publică existentă, așa cum aceste atribuții există specificate în fișele de post aferente fiecărui post de execuție/funcție publică, din cadrul respectivului compartiment, pentru perioada 2012-2015 (pentru fiecare an în parte) fără ca eu să doresc a se face menţiune cu privire la salariaţii ce ocupă posturile respective, sau cu privire la datele lor personale de identificare”;
– ”Atribuțiile compartimentului de conducere al DJST Argeș, defalcat pentru director executiv și director executiv adjunct, pentru perioada 2012-2015 (pentru fiecare an în parte) fără a se face mențiune cu privire la salariații / funcţionarii publici ce ocupă funcţiile respective, sau cu privire la datele lor personale de identificare”;
– informaţii publice privitor la faptul ”dacă, în perioada 2012 – 2015, exista pentru fiecare an în parte din intervalul arătat, fişa de post cu atribuţii specifice pentru funcţia publică director executiv al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Argeş, astfel cum aceasta trebuia să fie emisă în baza HG nr. 776/2010 privind organizarea şi funcţionarea direcţiilor judeţene pentru sport şi tineret”;
– ”identificarea funcţionarului din cadrul DJST Argeş responsabil cu difuzarea informaţiilor publice, împreună cu documentul intern (decizie) care stă la baza acestei desemnări”.
# Cum se face că sunteţi în concediu fără plată pe funcţia de jurist în cadrul DJTS Argeş?
– Decizia de a mă afla în concediu fără plată este una personală, vizând pregătirea pentru anumite examene profesionale, dar luând în considerare şi alte aspecte de serviciu.

”Nu există cele mai bune relaţii de colaborare între conducere şi angajaţii DJTS”

# Aţi declarat în mass-media că Achimescu nu se poartă tocmai bine cu angajaţii Direcţiei. Despre ce este vorba?
– Este ştiut faptul că la acest moment nu există cele mai bune relaţii de colaborare ale DJST Argeş cu diferiţi parteneri de tradiţie, aspect ce se raportează inclusiv la colaborarea director executiv – angajaţi ai DJST Argeş. De altfel, conducerea DJST Argeş dă dovadă de lipsă de tact inclusiv în raporturile directe cu Ministerul Tineretului şi Sportului, care este forul ierarhic superior al instituţiei.
# Am înţeles că directorul Achimescu a făcut câteva remarci calomnioase la adresa dvs în public. Ce aţi făcut din acest punct de vedere?
– Aşa cum am mai arătat, directorul executiv al DJST Argeş, în loc să dea curs în termenul legal arătat de Legea nr. 544/2001 privind accesul la informaţii de interes public solicitărilor legale venite din partea mea privitor la a-mi pune la dispoziţie o serie de documente, acesta a preferat să facă afirmaţii deplasate, în public, raportat la demersul meu. Astfel, într-o şedinţă a DJST Argeş, acesta a folosit apelative denigratoare la adresa mea (incompetent etc.), aspect ce m-a determinat să-mi câştig în instanţă dreptul refuzat în mod ilegal de directorul executiv al DJST Argeş. Ceea ce este mai interesant este că, imediat cum a primit citaţia aferentă dosarului aflat în derulare, Achimescu Laurenţiu mi-a comunicat toate acele documente, după ce, în prealabil, prin alte două adrese semnate de el, a refuzat acest lucru, invocând diferite motive. Este evident că există o neconcordanţă între cele afirmate de el iniţial şi demersul său, ca, după două luni de la solicitarea mea iniţială, şi presat fiind de un dosar aflat în derulare, să-mi comunice într-un final acele documente. Având în vedere acest aspect, i-am solicitat personal dlui Achimescu Laurenţiu să-şi retragă în mod oficial afirmaţiile făcute faţă de mine.

Laurenţiu Achimescu, directorul DJTS Argeş:”Dacă cineva se simte lezat de punctele mele de vedere, personal, îmi cer scuze”

# Dle director, am înţeles că aţi fost dat în judecată de către Flavius Panţurescu. Despre ce este vorba?
– Noi am avut o sesizare din partea ANRMAP-ului cu contractele. Când am primit hârtiile de la ANRMAP, eu am declanşat o anchetă disciplinară să văd despre ce este vorba la mine în Direcţie. Printre cei care lucrau aici era şi Flavius şi declanşând ancheta asta disciplinară le-am cerut angajaţilor o notă explicativă. Ceilalţi mi-au dat imediat această notă explicativă, iar Flavius nu a vrut să o dea. Flavius mi-a zis să îi dau fişele de post ale colegilor mei, fişa de post a mea şi a directorului adjunct. I-am spus că aşa cum spune legea 544 când se declanşează o anchetă disciplinară eu am dreptul să nu mai dau informaţiile cerute. I-am comunicat şi cu asta basta. Acum câteva zile am văzut că el mă dă în judecată şi îmi cere 1.000 de lei daune vezi Doamne! Este dreptul copilului, poate să facă ce crede şi cam asta-i tot. La întâmpinarea lui eu o să trimit punctul meu de vedere şi asta-i tot.
# Până la urmă, dvs i-aţi răspuns dlui Panţurescu…
– I-am răspuns şi atunci când mi-a solicitat pe motiv că nu are, iar acum i-am trimis şi ce mi-a cerut el. De ce? Pentrru că ANRMAP-ul la rândul lui ne-a răspuns şi el şi ne-a dat un avertisment. Şi probabil că aşa voi proceda şi eu cu ei…
# Să înţeleg că procesul intentat de către dl Panţurescu nu ar mai avea obiect pentru că i-aţi răspuns la solicitările sale?
– Habar nu am! Va avea, nu va avea obiect, eu am făcut-o pe lege. Mie puţin îmi pasă!

”Din februarie 2012 când am revenit eu la post şi până în februarie 2015 eu nu am avut fişa postului”

# Dle director, am înţeles că pe anii anteriori nu aveţi fişa postului…
– Printre alte abuzuri, Ministerul nu mi-a dat fişa postului. Deci, din februarie 2012 când am revenit eu la post şi până în februarie 2015 eu nu am avut fişa postului. În afară de fişa postului nu am avut nici regulamentul de organizare şi funcţionare. Asta e realitatea! Flavius putea să-mi ceară fişa postului, dar eu nu o aveam din cauza Ministerului…
# Credeţi că ar trebui să vă cereţi scuze pentru că nu i-aţi răspuns dlui Panţurescu şi pentru că aţi avut nişte declaraţii calomnioase la adresa sa?
– Eu lunea de regulă am şedinţă la mine, la Direcţie şi întotdeauna eu mai spun punctele mele de vedere, părerile mele, inclusiv asupra oamenilor şi probabil că pe el l-a deranjat cele ce am spus eu. Eu nu mă refer doar la Flavius, mă refer în general. Dacă oamenii se simt lezaţi de chestiile astea, eu îmi cer scuze faţă de oricine. Mă refer ca relaţii interumane şi las deoparte poziţia socială. Dacă cineva se simte lezat… astea sunt punctele mele de vedere, astea sunt părerile mele… Dacă copilul se simte bine am să îi spun: dacă cineva se simte lezat de punctele mele de vedere, personal, îmi cer scuze.
Material realizat de Marius Ionel

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii