Web Analytics
scris vineri, 03.11.2023

Panică la Şcoala nr. 5 Piteşti! Directoarea a chemat Poliţia pentru un profesor turbulent

Profesorul de sport i-a cerut bani unui coleg și a vrut să îi dea peste telefon când acesta a chemat Poliția
A doua oară, Poliția a fost chemată de directoarea Luminiţa Bratu (foto) care a văzut cum profesorul încerca să lovească cu mătura camerele video
A fost constituită comisia de etică, iar profesorul cu probleme este așteptat la Inspectorat

Elevi speriați, părinți disperați, profesori terorizați la Școala nr. 5 „Nicolae Iorga” din Pitești. Poliția a ajuns de două ori în ultimele două săptămâni la unitatea școlară, o dată sesizați de un profesor, agresat de un alt coleg, un profesor de sport cu un comportament ciudat, și a doua oară chiar de către directoarea unității de învățământ. Au venit polițiștii de la Secția 1, iar copiii, speriați, și-au sunat părinții care nu au fost lăsați să intre în școală, acest lucru sporind spaima. Pe surse am aflat că profesorul de sport, care ar avea probleme familiale și nu numai, și-a agresat un coleg și a încercat să vandalizeze camerele video.

Panică la Şcoala nr. 5 Piteşti! Directoarea a chemat Poliţia pentru un profesor turbulent

Directoarea școlii: „L-am întrebat cu ce l-au deranjat camerele, mi-a motivat că a văzut că este praf pe ele”

Am stat de vorbă cu directoarea școlii, Luminița Bratu, care ne-a spus ce s-a întâmplat: „Am aflat de la colegul meu, domnul C., că a avut loc un incident în data de 10 octombrie. A fost în afara școlii. Au avut dânșii (n.n. – doi dintre profesori), o discuție, nu știu pe ce teme, și ulterior am înțeles că domnul C. a sunat la Poliție. Tot dânsul mi-a spus că s-a deschis un dosar penal vizavi de comportamentul domnului D., care poate a fost agresiv, nu știu, nu am fost de față. Cu domnul D. nu am discutat atunci, au discutat cei de la Poliție. Ulterior, săptămâna trecută, în timp ce mă aflam în cabinet, am văzut că o cameră și-a schimbat poziția. M-am gândit că s-a stricat și îmi făceam calculul cât o trebui să mai plătim pentru ea. Tot uitându-mă, l-am văzut pe domnul D. îndreptându-se cu o mătură ținută invers și cu coada a mișcat o altă cameră. Una era pe hol, la intrare și una pe care se vede intrarea la sala de sport. Am ieșit pe hol, l-am întrebat: ce s-a întâmplat…ce ai cu camerele? Când l-am întrebat cu ce l-au deranjat camerele, mi-a motivat că a văzut că este praf pe ele. Eu, mai în glumă, mai în serios, i-am spus că este posibil. Mi-am dat seama că este ceva în neregulă. M-am îngrijorat, mi-am zis că are în grijă copii și am sunat la Poliție. Au venit, și atunci unul dintre polițiști mi-a spus că venise și atunci când a sunat colegul meu, dl. C.

A fost constituită Comisia de Etică în școală

Am constituit comisia de etică, am solicitat, în urma intrunirii, să înainteze Consiliului de Administrație concluziile, urmând ca în Consiliul de Administrație să decidem sancțiunea. Nu o să ne oprim aici, că o să înștiințăm și Inspectoratul Școlar, așteptăm și răspunsul de la această comisie, că poate și dânsul are un punct de vedere. Cât va dura cercetarea penală noi nu știm, noi ne facem treaba aici, noi am urmărit copiii, nu are un comportament agresiv vizavi de copii, nu îi ceartă, nu îi bruschează… am fost cu ochii pe el! Între cei doi am impresia că e ceva mai vechi, e punctul meu de vedere. Numai dânșii știu. Și unul și celălalt ar putea să vă spună”, a declarat Luminița Bratu, directorul Școlii Gimnaziale „Nicolae Iorga”.

Citește și Stupoare! S-au dat prime de peste 1 milion de euro la Direcţia Silvică Argeş, anul trecut!

Citește și Lovitură de teatru în dosarul de la DNA Piteşti. Constructorul Briciu returnează banii către DGASPC Argeş, dar vrea cele 5 case înapoi

Directoarea Bratu: „Părinții au voie să intre în școală, dar în anumite situații”

Referitor la faptul că părinții nu au fost lăsați să intre în școală în ziua în care a venit Poliția, directoarea afirmă: „Eu cred că s-a făcut o confuzie. Suntem cu sala de sport în construcție, a trebuit ca meseriașii să scoată porțile și o perioadă noi nu am avut porți. Mulți părinți au reclamat că doresc să le permitem accesul până în curtea școlii. Am solicitat sprijin la Primărie și am pus porțile. Nu părinții ne deranjau, ci faptul că nu puteam asigura siguranța copiilor și atunci, ca să nu pătrundă alte persoane străine, cu alte gânduri, peste preadolescenții pe care îi avem în grijă, am zis să închidem porțile. Fără a se considera o lipsă de respect, în procedura de acces, în regulamentul nostru de funcționare avem foarte clar stipulat care sunt condițiile în care părintele vine: avem o ședință, copilul are o stare care necesită prezența unuia dintre părinți etc, atunci, da, nu suntem absurzi să îi ținem la poartă. Noi am și făcut o adresă la firma de pază să ne suplimenteze cu un om, pentru că noi avem un singur gardian și nu prea mai face față, mai ales că nu aveam porți”.

Profesorul agresat: „E colegul meu, dar rămân șocat de comportament”

Am luat legătura și cu profesorul care a făcut sesizarea la Poliție. Ne-a relatat o scenă de coșmar, se simte ca un puștan, vine la școală uitându-se cu teamă dacă este și colegul care l-a agresat sau nu, mai ales că nu este prima dată când s-a întâmplat. Ne-a rugat să îi păstrăm anonimatul deoarece familia nu a aflat la ce este supus.
„De ceva timp, domnul profesor se tot ținea după mine și îmi cerea niște bani. Am încercat să îl evit prima oară. A doua oară i-am spus că nu am bani la mine. În ziua respectivă a avut încă o ieșire, ca și în alte rânduri (că și prin școală a avut diferite situații și cu o parte din părinți). A venit în fugă după mine în fața porții școlii și acolo m-am simțit ca un puștan. Întrebarea a fost directă: Câți bani ai la tine, dă-i încoace! I-am spus că dacă nu se dă din fața mea sun la Poliție. Când am vrut să sun la Poliție a vrut să îmi lovească telefonul cu mâna și i-am prins mâna și i-am zis: „D”… ce faci? După ce am sunat la poliție, a intrat în curtea școlii, a făcut dreapta, a luat-o la fugă, s-a întors, m-a întrebat dacă vreau să alerg după el și i-am spus că, totuși, nu sunt profesor de sport, ca el, și a avut o ieșire nervoasă și acolo. Noroc că erau niște muncitori care au făcut astfel încât să nu degenereze lucrurile până a venit echipajul. Am mai avut incidente, dar nu atât de drastice, cu el. Și cu alți colegi a avut, sunt o grămadă de colegi, în mod deosebit doamne, care au avut de a face cu dânsul, pe tema asta, doar că doamnele, fiind doamne, au evitat pe cât posibil… Adică manifestări au mai fost. Comportamentul pe care îl manifestă e ciudat, ca să nu spun altfel, au fost manifestări și cu unii dintre părinți, s-a luat la ceartă cu unul dintre părinți. E colegul meu, dar rămân șocat de comportament. Încercăm să îl evităm cu toții, dar parcă e o stare nefirească în școală.

Am ajuns când mă duc la școală să mă uit dacă e, să îl ocolesc pe cât posibil, acest comportament are niște cauze pe care trebuie să le depisteze cineva, nu e un comportament firesc pentru o persoană normală; rămâne ca specialiștii să își spună cuvântul. Eu am depus o plângere în ziua respectivă și își urmează cursul legal. Oficial, nu știu nimic de stadiul cercetărilor, aștept să fiu sunat, să fiu audiat. Aștept de la cei de la Poliție, deși, neoficial, am înțeles că s-a deschis dosar. Eu senzația asta nu am avut-o de când eram elev, mergeam cu autobuzul și mai erau panacotari de care ne feream, vorbesc despre modalitatea în care m-a abordat și mi-a cerut bani, care m-a șocat. Probabil era constrâns de ceva, l-am întrebat cu frumosul ce probleme are, eu am ajutat colegi, în școală ne ajutăm între noi, dar de aici și până la a nu spune nimic, chiar nu înțeleg cauza pentru care a făcut gestul ăsta”…
Inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu ne-a spus că l-a convocat la Inspectorat pe profesorul agresiv, sperând să afle ce s-a întîmplat.
Am încercat să aflăm și de la cel acuzat un punct de vedere, însă acesta ne-a răspuns ba că este la volan și nu aude, ba că nu știe despre ce este vorba, ba că nu poate vorbi, iar, într-un final, ne-a închis.

Citește și Un patron din Bradu a fost condamnat pentru trafic de droguri de mare risc

Citește și Exclusiv! Acordul de recunoaştere a vinovăţiei făcut de şeful arestului IPJ Argeş

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *