Web Analytics
scris miercuri, 24.12.2014

Pamflet de colindeţe. Revoluţia postrevoluţionară din Argeş

Totul a început într-o zi călduroasă de decembrie, o zi de luni. De fapt, toate încep într-o zi de luni… Tiranul Florin Tecău se afla în vizită la o crescătorie de struţi din Cetăţeni, acolo unde era servit cu omletă făcută dintr-o jumătate de ou şi un copan la grătar cât să ajungă întregului Consiliu Judeţean. Invitaţie la fermă existase şi pe numele prefectului Mihai Oprescu, dar acela îşi pusese piciorul în gips, motivând că a călcat într-o groapă de pe un drum judeţean din Mihăeşti. De aici i-a rămas și numele de Dl. Gips.

Pamflet de colindeţe. Revoluţia postrevoluţionară din Argeş

S-a dat atacul la Palatul administrativ din Piteşti, uşile fiind deschise chiar de către prefectul Mihai Oprescu, scăpat în mod miraculos de gips. Revoluţionarii conduşi de dizidentul Mircea Drăghici, supranumit și Păcălici, au ocupat birourile Prefecturii şi ale Consiliului Judeţean. Secundul lui Tecău, teroristul Constantin Polexe, a fost prins în sala de şedinţe. A fost legat şi aruncat pe rampa de acces pentru persoanele cu handicap. La Prefectură şi Consiliul Judeţean a rămas Oprescu, iar uşa de la biroul lui Tecău a fost sigilată.
Breaking fâs
# Câmpulung: Liderul Revoluţiei muscelene, senato-scamatorul Ion Popa, a avut un accident. Primarul Călin Andrei nu a vrut să treacă de partea revoluţionarilor, aşa că s-a ajuns la luptă. Din nefericire, primarul a căzut pe Popa.
# Curtea de Argeş: Gheorghe Alecsei şi 50 de revoluţionari au ocupat clădirea Primăriei şi l-au reţinut pe teroristul Nicolae Diaconu pe care l-au obligat să bea apă din Fântâna lui Manole. Diaconu a fost apoi dus la Mânăstire şi închis într-o chilie. Cheile de la uşă sunt păstrate de ÎPS Calinic, acesta fraternizând cu revoluţionarii.
# Mioveni: În toiul Revoluţiei, primarul Ion Georgescu a fugit cu o Dacia Duster spre Târgovişte. A fost reţinut la Găeşti de o patrulă formată din fotbaliștii Voicu, Olteanu, Enache şi Ayza şi predat conducerii locale a Frontului Revoluţionar. Deocamdată a fost închis într-un frigider decorat de sărbători.
# Topoloveni: Mulţimea furioasă a aruncat cu magiun în primarul Boţârcă, pe când acesta încerca să fugă cu un microbuz pentru transportul elevilor. Este dat dispărut şi la ora actuală, iar oamenii spun că s-ar fi refugiat în Irak.
Duşmanii au fost eliminaţi repede, iar Mircea Drăghici a devenit conducătorul Frontului Revoluţionar Argeşean.
Cătălin Butoiu (luptător cu certificat, dar fără indemnizaţie)

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...