Web Analytics

(P) NOU! Vino și descoperă beneficiile salinoterapiei în Pitești! SALINA ARGEȘ și-a deschis porțile

de | 7.07.2022 17:16 | Actualitate, Home

Începând cu 1 iulie a.c., prima salină din Argeș și-a deschis porțile, așa că ai ocazia să profiți din plin de această oază de sănătate chiar la tine în oraș.

Salina Argeș este situată în municipiul Pitești, pe strada Turda, nr. 6, pe colț cu str. Banatului, în spatele Judecătoriei Pitești. Programul de funcționare al Salinei Argeș este de luni până vineri în intervalul orar 9.00 – 19.00, iar sâmbăta este deschisă de la 10.00 până la ora 15.00.

O terapie alternativă, 100% naturală, salinoterapia este indicată copiilor cu vârsta de peste 8 luni, fiind o modalitate eficientă prin care sistemul imunitar devine mai puternic încă din primii ani de viață. 

Citește și: Radu Perianu reacționează la mesajul medicului care acuză SJU Pitești 

”În primul an de grădiniță am avut multe probleme de sănătate cu băiețelul meu, cu infecțiile respiratorii. Pentru că la noi în oraș nu exista o salină, așadar am decis ca pentru el și pentru toți copiii din Pitești să deschid acest business, ca să aibă un asemenea loc în care să își fortifice tractul respirator. Salinoterapia întărește sistemul imunitar și tratează fără medicamente afecțiunile respiratorii, drenează mucozitățile și se vindecă mult mai repede.”, a declarat piteșteanca Oana Buzatu, o mămică preocupată de sănătatea și buna îngrijire a copilului său, care și-a dorit să aducă această facilitate și în județul Argeș.

Ce este salinoterapia?

Salinoterapia este, întâi de toate, o experiență în adevăratul sens al cuvântului. Acest tip de terapie implică petrecerea timpului în salină, iar la Salina Argeș am pregătit un mediu îmbietor în care găsești o încăpere special amenajată pentru copii. Aceștia pot să se joace, să se distreze și să facă tot felul de activități pentru a-și petrece ziua în mod plăcut, în timp ce căile respiratorii beneficiază de un tratament extraordinar și, în plus, complet natural.
În toată perioada în care copiii stau în salină inhalează aerosoli salini care tratează afecțiunile sistemului respirator, previn apariția acestora și întăresc sistemul imunitar. Sarea acționează întocmai unui dezinfectant datorită proprietăților pe care le are, așadar nu permite dezvoltarea microbilor în organism. Copiii prezintă o sensibilitate ridicată, motiv pentru care în fiecare sezon au parte de cel puțin o răceală sau chiar și de alte afecțiuni respiratorii – uneori complicate. Datorită faptului că ei sunt mult mai receptivi la factorii externi, salinoterapia produce efecte pozitive imediat, căile lor respiratorii fiind eliberate și dezinfectate chiar în timp ce se află în salină.

Care sunt efectele salinoterapiei la copii?

În primul rând, salinoterapia îi va ajuta pe copii să se simtă mult mai relaxați și mai liniștiți, aerosolii având inclusiv acest efect de calmare. În afara faptului că tratează afecțiunile respiratorii, sarea la o anumită temperatură – așa cum este la Salina Argeș – are proprietăți reconfortante, atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Aerosolii acționează rapid, iar când sunt inhalați aceștia se depun pe tractul respirator superior și inferior și conduc la eliminarea toxinelor existente acolo. Acest lucru este benefic pentru sistemul respirator deoarece îl curăță imediat, motiv pentru care o să observi că celui mic îi curge nasul în acest timp.
Pe scurt, dacă te confrunți cu o răceală care îl indispune de ceva vreme pe copilul tău sau dacă afecțiunile respiratorii sunt prezente constant, salinoterapia este o soluție care nu numai că rezolvă în scurt timp problemele, dar contribuie decisiv la întărirea sistemului imunitar și, implicit, la prevenție. Salinoterapia are următoarele avantaje importante pentru copii:


● combate simptomele neplăcute cauzate de afecțiunile respiratorii

● elimină senzația de nas înfundat

● inmoaie și elimină mucusul in exces din plămâni

● ameliorează tusea

● vindecă tusea permanentă

● reduce disconfortul și durerile cauzate de sinuzite și amigdalite

● înlocuiește tratamentul medicamentos (parțial – în unele cazuri)

● ajută la relaxare

● generează un somn mult mai liniștit

● întărește sistemul imunitar, prevenind astfel îmbolnăvirile când copilul este expus la viruși și bacterii în comunitate

● crește rezistența în fața bolilor de sezon (gripă, răceală etc.)

● oferă un sprijin important amigdalelor și polipilor, sarea având proprietăți antiinflamatorii

Bolile sistemului respirator sunt diverse, iar de multe ori copilul se poate confrunta cu tot felul de forme de afecțiuni respiratorii cauzate de viruși contractați în comunitate, forme care pun dificultăți în găsirea tratamentului ideal din prima încercare. Pentru a nu expune copilul la tratamente medicamentoase prea dure, testează și alternativele. SalRegia este un loc prielnic pentru a vindeca afecțiunile sistemului respirator pe cale naturală, ameliorând simptomele în scurt timp.

Citește și: Un medic ORL-ist acuză Spitalul Județean: ” Prin prisma muncii mele, Spitalul încasează deconturi de zeci și sute de milioane”

Afecțiuni pe care salinoterapia le vindecă:

● astmul bronșic

● rinită

● rinită alergică

● sinuzită

● bronșită

● răceală sezonieră

● laringită

● pneumonie

● amigdalită cronică

● alergii

Salinoterapia are beneficii inclusiv pentru piele, ameliorând acneea, dermatita, eczemele și chiar și psoriazisul. Pentru copii cel mai important lucru este faptul că ajută la creșterea imunității organismului, prevenind astfel dezvoltarea afecțiunilor sistemului respirator și nu numai.

SUNĂ ACUM ȘI FĂ O VIZITĂ ÎN PRIMA SALINĂ DIN JUDEȚUL ARGEȘ!

Tel.: +40 (771) 287 146

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *