Web Analytics

Un medic ORL-ist acuză Spitalul Județean: ” Prin prisma muncii mele, Spitalul încasează deconturi de zeci și sute de milioane”

de | 7.07.2022 16:08 | Actualitate, Dezvăluiri, Home

Andrei Gaitan, un cunoscut medic ORL-ist la Spitalul Județean de Urgență Pitești acuză instituția pentru funcționarea defectuoasă. Acesta a scris un mesaj pe pagina de Facebook, în care detaliază:

“Lucrez de 5 ani la Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti si tot de atata timp fac naveta, zilnic, intre Bucuresti si Pitesti. Ma trezesc la ora 4:30 si strabat cei mai bine de 200 de km dus-intors, zilnic, pentru a fi prezent la aceasta unitate medicala stralucitoare. In acesti 5 ani am cheltuit o mica avere pe drum si chirie, ca sa nu mai zic de oboseala care se acumuleaza stand prin statii. Nu o sa va povestesc despre cum se simt 45 de minute petrecute in soare dupa o zi de agitatie si operat, nu o sa ma spun cum se simte frigul combinat cu oboseala, seara, prin autogara si nu o sa va zic nimic despre trenurile care fac 2-3 ore intre Bucuresti si Pitesti…despre mirosul puternic de pisat din tren, despre camarazii de drum sau despre cum se simte, iarna, Gara de Nord la ora 9 seara.

Citește și: Cazul ginerelui corupt, Andrei Stancu, arestat de DNA

 Operez la Super Spitalul de Urgenta Pitesti cazuri relamente grele, cu risc mare. Am facut operatii ce nu s-au mai practicat in Arges. Prin prisma muncii mele, Spitalul incaseaza deconturi de zeci si sute de milioane. Intr-o lume normala, cu oameni sanatosi la cap, toate aceste lucruri ar conta. Oamenii pusi sa managerieze Spitalele ar fi interesati de viata angajatilor…fie ei medici, asistente, infirmiere, brancardieri sau portari… 

Pe vremea cand am terminat specialitatea si m-am angajat, era o lege…sau mai bine zis un mit…o legenda urbana ( am ajuns sa aflu mai tarziu) care spunea ca primesti o prima de incadrare si un apartament de serviciu, temporar. In 5 ani, conducerea de geniu a minunatei unitati medicale, nu a reusit sa rezolve aceasta problema, nici chiar dupa 4-5 cereri redactate de mine in acest sens, la care, nici pana in ziua de azi nu am primit raspuns. 

Motivul pentru care scriu este acela ca, aceste apartamente de servici exista dar se dau ,,cui trebuie” intotdeauna. 

Spre exemplu, in urma cu o saptamana, dupa ce am realizat una dintre cele mai grele interventii chirurgicale de pana acum ( am operat un cancer in stadiul IV de limba si planseu bucal – interventia a durat mai bine de 6 ore), am primit un telefon si am aflat ca epidemioloaga spitalului, un personaj angajat de 2-3 luni, tocmai a primit apartament. Nu e MINUNAT?! Asta insemna management performat si de calitate. Punand in balanta un chirurg care iti aduce bani de 5 ani, cu criterii de performata ridicata si epidemiologul care abia a trecut pragul spitalului…il alegi pe cel din urma. Logic! Corect! Just! Nimic ciudat aici… 

Pentru manager, directorul medical si pentru tot sefii, bosulicii, sefutii si pilele lor am deschis agenda cu programari pe 2025. Se pare ca mai am doua locuri disponibile: unul in martie 32 si altul pe 1 aprilie. 


Asta e tara… Astia suntem…Si nu cred ca ne vom face bine vreodata…”, a scris medicul pe site-urile de socializare.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *