Web Analytics

Ore în șir petrecute pe hol, la doctor! Uite cum e la Ortopedie, la Policlinica Spitalului Județean!

de | 1.08.2022 09:57 | Actualitate, Blitz, Home

Aglomerația de pe holurile unor policlinici sau de la secțiile de urgențe ale unor spitale publice este, de multă vreme, o caracteristică a sistemului românesc de sănătate. Foarte mulți oameni se plâng de timpul pe care îl petrec în săli de așteptare sau pe holuri.

Citește și: Șef nou la Secția Chirurgie II din cadrul Spitalului Județean


Într-una din zilele trecute, de exemplu, am fost martorii unei astfel de aglomerații la Policlinica Spitalului Județean de Urgență din Pitești, mai exact în fața ușii cabinetului de Ortopedie. Era ora 11.30, iar oamenii din imagine așteptau să intre la consultații la dr. Dragoș Șerb. Fotografia nu are nevoie de prea multe explicații.
De ce se întâmplă așa ceva? Am mai spus-o: pe de o parte, în sistemul nostru de sănătate personalul de specialitate e redus numeric, e criză acută de personal, iar pe de altă parte, oamenii așa s-au obișnuit, să meargă la doctor pentru orice problemă, chiar dacă nu e absolut o urgență. De aici și stresul orelor petrecute de holuri, de aici și presiunea pusă pe medici de către pacienți și aparținători, nemulțumiți că nu sunt tratați într-un timp mai scurt și, dacă se poate, cu prioritate.
Oricum ar fi, nu e normal ce se întâmplă! Și nu ar mai trebui să se întâmple dacă pretindem că aparținem unei țări civilizate!
Gabriel LIXANDRU

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *