Web Analytics
scris vineri, 17.11.2023

Orban, la Pitești: „Eu, în locul PSD și PNL (…), le-aș cere scuze românilor că mi-am bătut joc de puterea de cumpărare a pensiilor”

Fostul premier Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, a susținut, vineri, 17 noiembrie, la Piteşti, o conferinţă de presă, avându-i alături pe deputatul Adrian Miuțescu, cofondator al acestei formațiuni politice și vicepreședinte la nivel național, precum și pe Emanuel Soare, lider Forța Dreptei Argeș.

Orban, la Pitești: „Eu, în locul PSD și PNL (…), le-aș cere scuze românilor că mi-am bătut joc de puterea de cumpărare a pensiilor”

Citește și: Ludovic Orban, la Pitești: „Iohannis și conducerea PNL îi lustruiesc pantofii și îi scutură scamele lui Ciolacu”

Dl Orban a vorbit despre cele mai importante subiecte ale acestei perioade. „În doi ani, guvernarea PSD-PNL a îngropat aproape complet orice fel de creștere economică. Toate datele economice indică acest lucru. Creșterea economică, de la 6,2%, cât a fost în 2021, a fost adusă la sub 1%, în mod real, iar estimările sunt că în trimestrul IV practic se va intra în scădere…

Producția industrială este în al doilea an de scădere. O scădere semnificativă care s-a accentuat în 2023, în primele nouă luni ale anului. Există o scădere de peste 3%. Investițiile private în construcții înregistrează, de asemenea, un recul grav.

(…) De când s-a format această coaliție, salariul real, adică indicatorul care exprimă puterea de cumpărare, a scăzut. Doi ani de scădere continuă! De asemenea, puterea de cumpărare a pensiilor a scăzut; eu, în locul PSD și PNL, aș fi mai cu bun simț și, înainte de a se da mari că majorează pensiile, așa cum e formulat în lege, le-aș cere întâi scuze românilor că mi-am bătut joc de puterea de cumpărare a pensiilor. Pentru că asta au făcut PSD și PNL, au dat drumul la inflație, nici nu și-au dorit să lupte cu inflația (…) care, în doi ani a distrus puterea de cumpărare a veniturilor românilor” – a spus Ludovic Orban.

Liderul Forța Dreptei s-a mai referit și la alte chestiuni importante. Iată declarațiile:

  • Investițiile străine directe în economie s-au prăbușit.
  • PSD face ce știe de 30 de ani: minte, fură, folosește puterea în mod abuziv și aduce sărăcie, dar acum fiind acompaniați de menestreii din PNL.
  • Birocrația și cheltuileile publice neesențiale au crescut enorm. Guvernul actual riscă să bage România în incapacitate de plată.
  • Situația spitalelor este din ce în ce mai critică. Sunt deja directori de spital care spun că, dacă nu li se alocă fonduri, nu mai pot funcționa.
  • Sunt partizanul coagulării unui pol de dreapta, a paridelor de centru-dreapta serioase. Suntem în discuții cu USR și PMP. Obiectivul nostru este să realizăm acest proiect cel puțin pentru alegerile parlamentare și prezidențiale. Ne dorim această coagulare, să dăm din nou încredere și speranță acelei părți a societății care nu mai acceptă modul habarnist în care se guvernează.
  • Pe baza unor cercetări sociologice, vom desemna candidatul la prezidențiale din partea polului de dreapta.
  • Deficitul guvernamental este catastrofal, cheltuielile au fost fără număr.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *