Web Analytics

Opt refugiaţi din Ucraina au fost cazaţi la Călineşti

de | 18.03.2022 10:30 | Actualitate, Politica si Administratie

Primarul Mihai Georgescu: ”Au venit fără niciun ban în buzunar”

La inițiativa edilului Mihai Georgescu, o echipă a Primăriei Călinești s-a deplasat săptămâna trecută la Iași pentru a prelua o familie de trei persoane, refugiați ucrainieni, de la un ONG. Ulterior, alte două mame, împreună cu trei copii, au fost îndrumate spre locul de cazare de la Călinești. Sosite din Odesa, cele opt persoane au fost cazate la o vilă din Călinești, pusă la dispoziție de un locuitor al comunei, aflat momentan în străinătate.

”Am cazat refugiații la privat, la o vilă. Proprietarul e plecat afară, ne-a lăsat cheia și ne-am ocupat de amenajare, pentru că vila nu mai era locuită de câteva luni. Am făcut câteva reparații la centrală, la instalația de apă, a trebuit să luăm și ceva mobilier și i-am dus pe toți acolo. Ne-a fost mai greu să ne înțelegem, pentru că ei nu vorbesc deloc româna. Am folosit Google Translate și am apelat la o fată din zonă, care e din Republica Moldova și care vorbește și română și rusă. Ne mai ajută ea”, ne-a spus primarul Mihai Georgescu.
Pentru a scăpa cât mai repde de calvarul din țara natală, cei opt ucraineni și-au luat cu ei doar cele necesare și și-au pus speranța în ajutorul românilor. L-au primit la Călinești. ”Au venit la Călinești fără niciun ban în buzunar. Nu sunt în tranzit, au venit special în România. Noi vorbim cu ei pe WhatsApp, ne spun de ce au nevoie și le ducem. Le-am asigurat și asistența medicală, pentru că aproape toți erau răciți. În vilă mai avem loc pentru cel puțin opt refugiați. Mai așteptăm, iar dacă mai sunt doritori în comună care vor să pună la dispoziție o cameră, o casă, noi ne ocupăm să-i susținem cu hrana, cu apa”, ne-a mai spus primarul comunei.

Citește și DGASPC Argeș oferă transport umanitar pentru refugiații din Ucraina

Citește și Măsură CJSU Argeș: 250 de locuri pentru refugiați, la UPIT

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *