Web Analytics

OMV Petrom a obținut un profit net mai mare cu 122% față de anul trecut

de | 3.02.2022 13:42 | Actualitate, Economie

OMV Petrom a obţinut un profit net de 2,86 miliarde de lei anul trecut, mai mare cu 122% faţă de anul anterior.
Veniturile din vânzări au crescut cu 32%, până la 26 de miliarde de lei, potrivit unui comunicat de presă.
„Rezultatele noastre din 2021 sunt susţinute de un mediu de piaţă puternic pentru ţiţei, de utilizarea excelentă a activelor noastre şi de creşterea cererii pentru energie. Totuşi, rezultatul din exploatarea CCA EBIT excluzând elementele speciale se situează sub valoarea înregistrată în 2019.

Citește și: Iubita preotului Hari îi apără reverenda

Mediul de piaţă cu preţuri ridicate la gazele naturale nu se reflectă în rezultatele noastre din cauza nivelului extrem de ridicat al taxării”, a afirmat Christina Verchere, CEO al companiei. Contribuţia companiei la bugetul de stat s-a situat la un nivel-record de 12,3 miliarde de lei.
„Această creştere a fost determinată, de asemenea, şi de taxarea gazelor naturale, care s-a triplat faţă de anul 2020. Acest lucru s-a datorat unei diferenţe semnificative între preţul de referinţă al gazelor naturale şi preţul realizat. În consecinţă, regimul de taxare pentru producţia de gaze din România a devenit şi mai necompetitiv, semnificativ peste media europeană”, a continuat Verchere.
Acest lucru pune presiune pe investiţiile din România, periclitând aprovizionarea din producţia de gaze naturale autohtonă.

Citește și: Prima conferinţă de presă a PNL Piteşti în noua formulă. „Transformăm Pădurea Trivale într-o bijuterie a Piteştiului!”

„Nemodificarea Legii Offshore conduce la întârzierea deciziei finale de investiţii în Neptun Deep, pentru anul 2023. Pentru ca România să beneficieze de resursele sale de gaze naturale este nevoie de intervenţia urgentă a autorităţilor”, a mai spus şefa OMV Petrom.

Foto: forbes.ro

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Ca de obicei corporatiile vor ca doar ei sa castige. Castigul(profitul) de pe urma unei activitati trebuie sa fie echilibrat asa incat toate partile sa primeasca justa parte care i se cuvine in functie de ponderea implicarii in afacere.Altfel se rupe lantul de colaborare.
    Depinde de cei care negociaza si de cei care mai apoi controleaza cele stabilite.
    In primul rand ar trebui desecretizat contractul si apoi verificat daca s-au indeplinit clauzele contractuale si in cele din urma stabilit daca se poate continua colaborarea.
    Daca nu s-au indeplinit clauzele contractuale atunci fara drept de apel se poate rezilia contractul de privatizare si compania Petrom poate reveni la proprietarul initial.
    Nu este posibil(dar vad ca toata lumea tace) ca sa nu se cunoasca de catre proprietar(poporul) clauzele de vanzare a unui bun care ii apartine.Inseamna ca se doreste a se ascunde ceva, ceea ce nu este tocmai corect.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *