Web Analytics

Prima conferinţă de presă a PNL Piteşti în noua formulă. „Transformăm Pădurea Trivale într-o bijuterie a Piteştiului!”

de | 3.02.2022 13:25 | Actualitate, Politica si Administratie

Luni, 31 ianuarie, la sediul PNL Pitești a avut loc o conferință de presă la care au participat președintele interimar Mihai Coteț, precum și consilierii locali Tiberiu Irimia și Sorin Apostoliceanu. Două aspecte importante pentru dezvoltarea municipiului au fost punctate de interimarul Mihai Coteț, care dorește realizarea unui parc industrial, și de doctorul Tiberiu Irimia, care a vorbit despre reabilitarea Pădurii Trivale, acea parte care se află în proprietatea statului.

”Pădurea Trivale este, probabil, cel mai important brand al Piteștiului și avem datoria să îl punem în valoare și să îl aducem la un alt nivel. Investiția nu este deloc mică. Ar fi necesare în jur de 9 milioane de euro, bani pe care intenționăm să-i atragem apelând la fondurile europene. Prima etapă constă în reabilitarea și extinderea Pădurii Trivale, cu grijă față de mediu și protejând pădurea de interesele dezvoltatorilor imobiliari. Deși Parcul Trivale nu are statut de monument istoric, el trebuie tratat ca atare”, a declarat liberarul Tiberiu Irimia.

„Parcul va fi reabilitat în întregime, se vor reface pavaje cu piatră cubică naturală. În zona platoului ne dorim amenajarea unui teatru de vară, a unei zone de picnic și a unor zone unde putem practica sportul. Avem un proiect important și în privința lacului, pe care dorim să îl facem navigabil, cu fântâni arteziene și cascade”, a mai precizat dr. Irimia în cadrul conferinței de presă.

Citește și Din nou despre Pădurea Trivale. Se joacă deja ”Hora securii” pe cadavrul ei?

Citește și Apostoliceanu, despre Pădurea Trivale: “Facem aceste două arii protejate: cea de 374 ha și cealaltă, pentru diferența până la 944”

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *