Web Analytics

Odiseea Casei „Bobancu”. Proprietarii iarăşi vor să vândă o parte din casă, Primăria Piteşti tot nu vrea să cumpere

de | 29.09.2022 13:56 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

Scriem încă de anul trecut despre cum Primăria Pitești vrea să cumpere Casa Bobancu, frumoasă, de patrimoniu și cu trecut istoric, de pe b-dul I. C. Brătianu nr. 51, dar, de fiecare dată, nu își exercită dreptul de preempțiune, fie din cauza lipsei banilor, fie că proprietarii nu se înțelegeau asupra prețului total de vânzare. Consiliul Local a votat, în 2019, exercitarea dreptului de preempțiune pentru achiziționarea Casei „Bobancu”, dar nu s-a putut realiza vânzarea-cumpărarea pentru că numărul mare de proprietari nu a permis o negociere unitară asupra prețului. 

Un episod din odisee va avea loc și joi, 29 septembrie a.c., când, în ședința de Consiliu Local, se va vota proiectul de hotărâre inițiat de primar privind neexercitarea dreptului de preempțiune pentru achiziționarea unei părți din imobilul monument istoric „Casa Bobancu”, respectiv teren în suprafață de 382 mp și 93,3 mp construcție, la prețul de 225.000 euro, parte care aparține unor (patru) proprietari. În total, casa are cinci proprietari și e formată din cinci imobile distincte.

CItește și S-a aprins din nou fitilul! Controversatul bloc Titidan e fix în zona de protecţie a Casei Bobancu

În raportul din 16 septembrie a.c., privind neexercitarea dreptului de preempțiune pentru achiziționarea acestei părți din imobil, Primăria a motivat: „Având în vedere că Municipiul Pitești nu mai are alocate suficiente fonduri pentru achiziționarea unui astfel de imobil, propunem neexercitarea dreptului de preempțiune (..)”. Nici Direcția Județeană pentru Cultură Argeș nu și-a exercitat dreptul de preempțiune pentru achiziționarea acelei părți din casă.

Reamintim că, în iunie a.c., proprietarii casei au venit cu două oferte diferite de vânzare, pentru două suprafețe, și au cerut în total 900.000 euro. Au fost și atunci refuzați, întrucât casa se află într-o stare avansată de degradare și nu existau fonduri prevăzute pentru achiziționarea acesteia. Până acum, Primăria Pitești a achiziționat „Casa Coandă” – construită la sfârşitul sec. XIX, în care funcționează Casa Căsătoriilor și, în această vară, fostul sediu PDL, din fața Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer-Cumpăna”.

Citește și Casa „Bobancu” riscă să nu fie achiziţionată de Primăria Piteşti

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *