Web Analytics
scris miercuri, 22.05.2024

O soprană și doi naiști, în concert cu Filarmonica Pitești

Filarmonica Pitești organizează vineri, 24 mai, de la ora 19.00, în Piața Primăriei Pitești, concertul vocal-simfonic extraordinar dedicat Zilelelor Piteștiului. Alături de orchestra simfonică a instituției dirijată de Tiberiu Dragoș Oprea participă, ca soliști, naiștii Gheorghe Zamfir și Claudia Iordache și soprana Rodica Anghelescu.

O soprană și doi naiști, în concert cu Filarmonica Pitești

În program: J. Last – „The Lonely Shepherd”, A. L. Webber – „Memory”, F. Schubert – „Ave Maria”, *** –„Ciobănaș cu trei sute de oi”, G. Rossini – Viva Rossini din „Bărbierul din Sevilla”, L. Arditi – „Il Bacio”, Gh. Zamfir – „Dansul Pădurii”, *** – „Suita Transilvană”, V. Cosma – „Marele Blond”, B. Smetana – „Dansul comedianților”, J. Brahms – „Dans Ungar Nr. 1” și „Dans Ungar Nr. 5”, F. Lehar – „Aur și Argint”, M. Negrea – „Tarantella”, G. Bizet- „Farandola”, J. Strauss – „Galopul Suspinelor” și G. Martini – „Plaisir d’amour”.

Muzicianul Gheorghe Zamfir are 83 de ani de viaţă și peste 60 de ani de carieră pe scenele lumii. De-a lungul carierei a colaborat cu importanți muzicieni din țară si de peste hotare.

„Nume care nu mai are nevoie de nicio prezentare, artist de renume internațional, Gheorghe Zamfir revine, după 15 ani, pe scena Filarmonicii Pitești într-un concert simfonic extraordinar. Născut la Găești, Gheorghe Zamfir absolvă școala elementară în orașul natal și Școala de Muzică Nr. 1 București (Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti”), la clasa profesorului Fănică Luca și Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din București, cu dublă specializare Pedagogie Muzicală și Dirijat pentru cor și orchestră. A mai urmat doi ani de dirijat cu cel mai mare pedagog de dirijat din lume – Iosif Conta. Din 2005 este și doctor în muzică. Artistul a revoluționat sunetul naiului trecând de la clasicul nai cu 20 de tuburi la cel cu 22, 25, 28, 30 și 42 de tuburi. A colaborat la realizarea coloanei sonore a filmelor „Marele blond cu pantof negru”, „Picnic at Hanging Rock”, „Brâncuși și mânăstirile din Moldova”, „Once upon a time in America”, „Karate Kid”, „Ciao Cristina”, „Blestemul pamântului, blestemul iubirii”, „Lacul”. Interpretarea melodiei „Păstorul Singuratic” este inclusă în filmul „Kill Bill”devenind hit mondial. De asemenea, interpretează suita „Lacrimosa” compusă de renumitul compozitor de la Hollywood, Elia Cmiral, pentru filmul de scurt metraj „Lacrimosa”, transmis organizatorii.

Citește și Zece parohii din Pitești au primit 400.000 lei

Absolventă a Universității Naționale de Muzică din București, ca șefă de promotie a Facultății de interpretare muzicală – Flaut, Claudia Iordache s-a perfecționat și la nai, la clasa maestrului Gheorghe Zamfir. Este flautistă a Filarmonicii „Ion Dumitrescu” Râmnicu Vâlcea, cu o bogată activitate artistică pe plan național și internațional. Înregistrările pe CD includ repertoriul clasic, folclorul românesc și muzica pop. În paralel, este profesor de flaut și nai la Liceul de Arte „V. Giuleanu” din Râmnicu Vâlcea. A cântat alături de Orchestra Metropolitană din București și Orchestra „Lăutarii” din Chișinău.

Soprana Rodica Anghelescu este solistă a Ansamblului Artistic „Ciocârlia” și colaborator al Operei Comice Pentru Copii din București. Are peste 30 de premii naționale și internaționale. A efectuat turnee în Austria, Spania, Finlanda, Croația, Germania, Grecia, Rusia, China, Egipt. Din 2014 colaborează cu maestrul Gheorghe Zamfir. A cântat și alături de Enrico Macias, Lara Fabian și Jose Carreras.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită