Web Analytics

O nouă investiție a Consiliului Județean Argeș la Spitalul Județean de Urgență Pitești

de | 30.07.2021 15:15 | Actualitate

În cadrul ședinței Consiliului Județean Argeș din această săptămână s-a aprobat hotărârea privind realizarea obiectivului de investiție: ”Instalare rezervor stocare apă din sursă proprie la Spitalul Județean Argeș”, a Devizului general, a indicatorilor tehnico-economici și a documentației tehnice aferente – faza Studiu de Fezabilitate (S.F.).

În fapt este vorba de o nouă investiție a Consiliului Județean Argeș la Spitalul Județean de Urgență Pitești, instalarea unui rezervor pentru stocare apă din sursă proprie.

Noul rezervor va fi amplasat în circuitul general al apei și va fi alimentat din sursă proprie – prin forajul existent – și de la rețeaua exterioară de distribuție apă a spitalului, astfel încât apa să fie în permanenţă proaspătă. Acesta va asigura o rezervă de consum de 1-3 zile și rezerva intangibilă pentru stingerea incendiilor. Perioada de asigurare a consumului de apă potabilă în cazul unei avarii va fi cuprinsă în intervalul 24 -72 ore.

 

Citește și FC Argeş are lot de 6,09 milioane euro, iar CS Mioveni – de 4 milioane euro

 

Apa potabilă din rezervorul de stocare, introdusă în circuitul de distribuţie de apă potabilă, va fi dezinfectată prin clorinare și cu o instalaţie cu raze ultraviolete. Valoarea totală a investiției este de 455.678,896 lei, iar durata estimată de realizare este de 120 de zile lucrătoare.

Reţeaua de distribuţie interioară de apă potabilă de la Spitalul Județean de Urgență Pitești este în montaj îngropat de la căminul pentru apometru până la consumatori. Clădirile aferente Spitalului Județean de Urgență Pitești au o singură alimentare cu apă potabilă din reţeaua de distribuţie (apă potabilă) stradală a municipiului Piteşti, exploatată de către S.C. APĂ CANAL 2000 S.A., precum și un foraj prevăzut cu stație de tratare cu Zeolit, stație de clorinare și un rezervor de 80 mc., a cărui capacitate nu este conformă normativelor în vigoare.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii