Web Analytics

O nouă escrocherie pe rețelele de socializare: „Tocmai a murit”

de | 1.08.2023 20:19 | Actualitate, Home

Tot mai multe mesaje false, în care este anunțată moartea cuiva cunoscut, au început să circule în ultima perioadă pe reţelele de socializare. Experții ne sfătuiesc ce să facem în această situație.

Citește și: Percheziții în Argeș și Mehedinți. Prejudiciu de peste 7 milioane de lei


Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică ne sfătuieşte să nu accesăm aceste link-uri primite pe Facebook, ce duc apoi spre siteuri frauduloase sau dăunătoare pentru dispozitivele electronice ori spre articole şi clipuri video care determină creşterea numărului de vizualizări pentru autorii acestora. De asemenea, în urma accesării unor astfel de link-uri, nu trebuie să instalăm programe sau aplicaţi, dar nici să acceptăm abonări la servicii sau să furnizăm de date personale de autentificare sau de card.

Citește și: Peste 200 de urşi vor fi împuşcaţi. Măsura a primit avizul Academiei Române


Analizați cu foarte mare atenție informațiile culese în mediul online și faceți o minimă verificare a link-urilor respective. Contactați persoana respectivă pe un canal diferit de comunicare să fie anunțați că au pierdut accesul la cont. Acestea ar trebui să se adreseze Centrului de Ajutor de la Meta și va trebui să demonstreze că acel cont le aparține, este sfatul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *