Web Analytics

O femeie al cărei copil a fost ucis în Revoluţia din 1989 și-a dat foc în Poiana Braşov, în semn de protest față de tergiversarea dosarului Revoluției

de | 9.06.2023 16:02 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

O brașoveancă al cărei băiat de 12 ani a fost ucis în Revoluţia din 1989 și-a dat foc în Poiana Braşov pe 25 mai, de Ziua Eroilor, în semn de protest față de faptul că justiția română nu a finalizat nici acum dosarul crimelor de la revoluție, transmite Agerpres. De notat că autoritățile – poliția și procuratura – nu au dat nici un comunicat până astăzi, 9 iunie, când au comunicat abia la insistențele ziariștilor. Poliția și procuratura comunică de obicei rapid toate cazurile de decese suspecte.

Citește și: Medici condamnaţi pentru moartea unui copil în Spitalul din Curtea de Argeş

Reamintim că la 25 mai, de Ziua Eroilor, primii trei oameni în stat au participat la ceremonii fastuoase – președintele Iohannis la Sibiu, premierul Ciucă la București și șeful Camerei Deputaților la Buzău. Pe 26 mai era programată rotativa guvernamentală, dar ea a fost amânată sub presiunea grevei profesorilor.

Mama lui Florin Negru, erou martir al Revoluției, și-a dat foc pe Drumul Vechi, între Poiana Mică și Poiana Brașov, la aproximativ un kilometru și jumătate de locul în care s-a incendiat în martie 1989 Liviu Cornel Babeș în semn de protest față de crimele regimului comunist, a relatat pe Facebook jurnalistul local Claudiu Loghin. Potrivit acestuia, femeia a lăsat în urmă un mesaj de protest față de tergiversarea dosarului Revoluției din 1989.

Citește și Prim-procuroarea de la Parchetul Costeşti, judecată de Consiliul Superior al Magistraturii

O reprezentantă a Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov a confirmat mesajul lăsat de mama lui Florin Negru: „Nu putem reda conţinutul acestuia, dar pot menţiona că doamna era nemulţumită de evoluţia lucrurilor în România după Revoluţia din 1989, data de 25 mai fiind şi ziua în care se comemorează eroii Revoluţiei”, a declarat aceasta potrivit Agerpres.

Abia la două săptămâni după eveniment, Poliția Braşov a transmis că o femeie şi-a dat foc, pe 25 mai, în Poiana Braşov, ea decedând în ambulanţă, înainte de a fi preluată de elicopterul SMURD.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov a recunoscut că cercetează evenimentul tot la două săptămâni de la producere, pe motiv că a strâns probe.

Prim-procurorul Anca Gheorghiu a declarat că „fiind ancheta la început, este esenţial ca mai întâi să strângem probele necesare pentru a lămuri situaţia de fapt. În prezent, se fac cercetări in rem cu privire la infracţiunea de ucidere din culpă, iar în cauză a fost dispusă o expertiză medico-legală (autopsie) pentru a se lămuri cauza morţii. (…) Ancheta este încă la început şi era necesar să fie strânse probe în vederea lămuririi situaţiei de fapt. Raportat la fiecare speţă în parte, organul de urmărire penală stabileşte când este oportun să ofere informaţii, urmărirea penală fiind nepublică”.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *