O familie de libanezi a transformat radical Fabrica de Legume şi Fructe de la Topoloveni

de | 24.10.2012 19:58 | Politica si Administratie

# Dr. Mohammad Murat: „Vrem să devenim cămara cu bunătăţi a Europei”. Compania MGC International Investment, deținută de familia omului de afaceri Mohammad Murad, a inaugurat vinerea trecută cea mai nouă investiție de la complexul de fabrici MGC din Topoloveni, modernizând vechea fabrică cu 3,7 mil. euro. Sumele totale pompate în unitățile de producție în ultimii ani au ajuns la 14 milione euro. Modernizarea vechii fabrici înseamnă aproape o dublare a capacității de producție, iar în următorea perioadă investitorii libanezi vor să se concentreze pe promovarea unei noi game de produse, specialitățile românești, și pe intrarea pe piețele externe.

Peste 14 milioane euro au investit libanezii la Topoloveni

În ultimii ani, MGC Topoloveni a investit progresiv în extinderea complexului prin adăugarea unei noi fabrici, cum ar fi cea de preparate din carne, care a fost inaugurată în 2009. De asemenea, compania a modernizat și vechea fabrică de la 1901, care poartă acum denumirea de Fabrica de Conserve Legume-Fructe, Conserve Mixte și Preparate din Carne. Ultima etapă a modernizării, respectiv cea a fabricii vechi, a fost realizată printr-o investiție în valoare de 3,7 mil. Euro. În total, investiția în extinderea și modernizarea întregului complex, de la preluarea din 2002 și până în prezent, însumează peste 14 milioane de euro și a fost realizată cu fonduri europene în cadrul Programului Național pentru Dezvoltare Rurală. Modernizarea vechii fabrici din complexul MGC înseamnă aproape o dublare a capacității, iar datorită modernizării se poate începe o întreagă serie nouă de producție, cu capacități de peste 30 de tone pe zi numai pentru mâncare gătită. „Tocmai datorită acestor capacități ne propunem să ajungem cămara cu bunătăți a Europei.  Potențialul agricol al zonei Topoloveni este imens, iar noi avem mijloacele necesare pentru a-l prelucra”, spun dr. Murad și oficialii complexului de fabrici. Capacitatea totală de producție este de aproximativ 50 de tone pe zi – aceasta include preparate din carne, mâncare gătită sau sosuri.  Fabrica de Conserve Legume-Fructe poate asigura peste 30 tone de specialități din fructe și legume, iar celelalte fabrici restul. Țintele companiei sunt promovarea noii game de produse-Bunătăţi de Topoloveni, o gamă cu specialități românești, și intrarea pe piața de export.  Legat de cifra de afaceri, oficialii companiei spun că este prematur pentru a face vreo estimare. Care este ponderea fiecărei unități în cifra de afaceri? „Întrucât am finalizat recent modernizarea fabricii vechi, care va asigura producția noii game „Bunătăți de Topoloveni”, ponderea fiecărei unități nu este momentan relevantă. Așa cum am spus, noi ne concentram în primul rând pe promovarea noii game de produse, ca mai apoi să putem face astfel de evaluări”, au declarat oficialii companiei. „Planurile noastre de export vizează noua gamă de specialități tradiționale – „Bunătăți de Topoloveni” – însă în momentul de față facem primii pași pe piața de export, aşa că e mult prea devreme să estimăm cât la sută din producție va fi destinată piețelor externe”, spun oficialii companiei.

150 de angajaţi acum, 300 în viitorul apropiat

Complexul are peste 150 angajați, urmând ca numărul acestora să crească la mai mult de 300, în momentul în care fabrica va funcționa la capacitate maximă. Suprafața totală a complexului este de aproape 6 hectare, pe care se află Fabrica de Conserve Legume-Fructe, Conserve Mixte și Preparate din Carne și Fabrica de Sosuri. În acest moment, în cadrul complexului se produc preparatele din legume Mandy și sosurile Spring Sauce.
Material realizat de Cristina Simion

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole


Loading RSS Feed