Web Analytics

O elevă a murit în timpul unui antrenament de volei

de | 6.01.2023 17:17 | Actualitate, Home

O adolescentă din Piatra Neamț a murit în timpul unui antrenament de volei. Eleva nu era cunoscută cu nici o problemă medicală incompatibilă cu practicarea sportului de performanță.

Citește și: O nouă categorie de polițiști va putea aplica amenzi șoferilor

Inspectoratul Școlar Județean Neamț informează că o elevă din clasa a VII-a de la Școala Gimnazială „Elena Cuza” Piatra – Neamț a murit în timpul  unui antrenament de pregătire sportivă. Adolescenta nu era cunoscută cu nicio problemă medicală incompatibilă cu practicarea sportului de performanță. Cu toate că profesorul de sport a declarat că antrenamentul nu a fost unul de intensitate ridicată, tânăra și-a pierdut cunoștința, iar medicii ajunși la fața locului n-au mai putut face nimic pentru a o salva, potrivit BZI.

Citește și: Anunțul ministrului Alexandru Rafila: antiviralele se vor elibera doar pe bază de rețetă

„Antrenamentul la care participa eleva era de intensitate redusă, după cum ne informează profesorul antrenor, și avea loc în condițiile pregătirii necesare participării la Campionatul Național de Cadete, din 14 ianuarie 2023. Conform informațiilor primite din partea C.S.S. Piatra – Neamț putem preciza că, eleva avea efectuată vizita medicală periodică la cabinetul de medicină sportivă, cu care unitatea are contract și avea viza medicală valabilă. De asemenea, din cele relatate de părinții sportivei, aceasta a fost supusă unor investigații medicale chiar la începutul anului 2023 și nu s-a evidențiat nicio problemă medicală incompatibilă cu practicarea sportului de performanță. Suntem alături de familia elevei decedate, ne exprimăm regretul pentru imensa pierdere suferită și transmitem cele mai sincere condoleanțe!”, este mesajul Inspectoratului Școlar.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *