Web Analytics

O bancă din România dispare de la 31 decembrie 2022

de | 30.12.2022 15:52 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

O bancă din România va dispărea de la 31 decembrie 2022 , după ce a fost absorbită de o altă companie. EximBank va intra pe piaţa de retail din România din 31 decembrie 2022, devenind o bancă universală cu servicii complete, a anunţat vineri banca.

Citește și: Fostul contabil al Protoieriei Câmpulung a câştigat în prelungiri procesul penal

„După parcurgerea tuturor etapelor prevăzute de legislaţia specifică şi regulamentele bancare, procesul de fuziune prin absorbţie între EximBank, în calitate de societate absorbantă, şi Banca Românească, în calitate de societate absorbită, a obţinut în această lună avizul prealabil al Băncii Naţionale a României, ceea ce a permis înregistrarea fuziunii la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului”, a declarat Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank, citat de Agerpres.

Citește și: La 27 de ani, o argeşeancă, inginer software, creează la Londra „portofele tehnologice” pentru criptomonede!

El a menţionat că, în aceste condiţii, din 31 decembrie 2022 – data efectivă a fuziunii conform proiectului de fuziune – cele două bănci vor funcţiona ca o singură entitate, sub denumirea de EximBank. „Este un moment de o importanţă majoră atât pentru EximBank – care devine o bancă universală românească de top adăugând în portofoliu produse pentru persoanele fizice, cât şi pentru sistemul bancar local – prin majorarea prezenţei capitalului românesc pe piaţa financiar-bancară, mai ales în contextul actual. Noi am crezut de la bun început în potenţialul extraordinar al acestui proiect, iar finalizarea lui cu succes arată o dată în plus angajamentul nostru ferm de a continua să susţinem creşterea economiei româneşti prin suportul financiar pe care îl vom acorda tuturor segmentelor de piaţă, fie că vorbim despre persoane fizice sau companii”, a menţionat Traian Halalai.

Citește și: 33 de ani de închisoare pentru o laureată a Premiului Nobel pentru pace!

EximBank a fost înfiinţată în 1992 şi are ca acţionar majoritar statul român, prin Ministerul Finanţelor. În ultimii zece ani, banca a performat în mod accelerat astfel că, pe lângă intrarea în Topul celor mai mari 10 bănci după active din România, EximBank este astăzi una dintre cele mai valoroase companii româneşti şi o instituţie de importanţă sistemică.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *