Web Analytics
scris vineri, 30.12.2022

33 de ani de închisoare pentru o laureată a Premiului Nobel pentru pace!

Lidera înlăturată de la putere a Myanmarului (Birmania), Aung San Suu Kyi, a fost condamnată de un tribunal al juntei militare la încă şapte ani de închisoare pentru corupţie, în ultimul dosar din procesul său, a declarat vineri pentru AFP o sursă judiciară. 

33 de ani de închisoare pentru o laureată a Premiului Nobel pentru pace!

Citește și: Alina Gorghiu: „Solicit Curții de Conturi să includă în planul de control pentru 2023 analiza situației proceselor pierdute definitiv de instituțiile publice”


Laureata Premiului Nobel pentru pace în 1991, în vârstă de 77 de ani, are de ispășit în total 33 de ani în spatele gratiilor, după proceduri ce au durat 18 luni şi care, în opinia apărătorilor drepturilor omului, au avut un caracter politic. Prin urmare, ea ar putea să-şi sfârşească zilele în închisoare sau în arest la domiciliu, după o viaţă marcată de lupta sa pentru democraţie.


Politiciana a fost încarcerată după lovitura de stat militară din 1 februarie 2021, care a pus capăt unei scurte perioade de libertăţi în această ţară din Asia de Sud-Est cu o istorie agitată. Un tribunal a declarat-o vineri vinovată de corupţie în cinci capete de acuzare, mai notează, AFP, citată de Agerpres.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *