La ISJ Argeş, politizare pe repede înainte! Toate şcolile vor avea directori numiţi prin „detaşare în interesul învăţământului”

de | 18.08.2021 17:44 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

În timp ce elevii și părinții lor au început deja frământările cu gândul la anul școlar care va începe în mai puțin de o lună, la ISJ Argeș sunt alte frământări, legate de numirea pe repede înainte a directorilor care vor intra în noul an. În condițiile în care niciun conducător de unitate de învățământ nu are concurs pe post, absolut toate școlile vor avea directori numiți prin “detașare în interesul învățământului”.

Unii ”foști” vor fi în continuare agreați și menținuți directori prin… detașare, alții vor fi schimbați, ca să se facă loc noii clientele PNL-USR. Așa că la nivelul ISJ Argeș a fost, mintenaș, revizuită o procedură operațională privind numirea prin detașare în interesul învățământului pentru funcțiile vacante sau temporar vacante de director și director adjunct. Dosarul este unul stufos și conține, printre altele, o declarație pe proprie răspundere a candidaților, în care aceștia trebuie să scrie, sub semnătură, că nu au fost sancționați disciplinar în ultimii patru ani, că nu au avut statut de lucrător sau colaborator al Securității și că nu dețin funcția de președinte sau vicepreședinte în cadrul vreunui partid politic, fie și la nivel local. Iar validarea privind numirea va fi pe 19 august 2021, în cadrul Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean.

Citește și Pe când erau prietene, nu la cuţite, ca acum, fosta şi actuala şefă a IŞJ Argeş au apărut împreună într-un videoclip pro-vaccinare făcut de echipa lui Smiley

Poate vă întrebați ce anume îi va departaja pe candidați. Un ipotetic răspuns ar fi calificativele obținute în ultimii patru ani, precum și calificativul din acest an. Doar parțial. Trebuie să vă mai spunem că între PNL și USR au loc negocieri intense pe această temă, negocieri din care ultimii vor să obțină măcar jumătate din posturi, pornind de ideea că UDMR (al treilea partid din arcul de guvernare) nu are reprezentare în Argeș. Aici va fi, probabil, diferența.

Așteptăm rezultatele „concursului’! Care are deja mari semne de întrebare privind legalitatea. De exemplu, conform legii actuale, orice concurs se anunță cu 30 de zile înainte. Directorii actuali au plecat în concediu la 1.08.2021, procedura operațională a fost modificată pe 9 august (conform Legii învățământului numirea cu delegație se face de inspectorul școlar general fără nicio procedură), metodologia de interviu pentru directori apare pe 10.08.2021 și interviul are loc pe 19.08.2021! Și, uite așa, Argeșul a ajuns unicat în țară, cu interviu pentru detașare directori și cu dosar atât de stufos, care trebuia depus până luni, 16.08.2021, ora 12,00. Întrebarea logică e: de ce oare atâta grabă, dacă, începând cu 15.09.2021, se pot depune dosare pentru concurs de directori… pe bune? Numai în pielea adjunctei ISJ, Cătălina Dumitrașcu de la PNL, să nu fii! Asta și fiindcă, în urma unui schimb cu celălalt adjunct, Cristian Crețu, d-na Dumitrașcu a a preluat în atribuții managementul.

Citește și Alina Manea, noua şefă a IŞJ Argeş: „Nu am contactat-o pe d-na Murguleţ, dimpotrivă, eu am aşteptat de la dânsa un telefon”

 

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

1 Comentariu

  1. Interesant e că nimeni nu sesizează ilegalitatea acestor proceduri interne.

    Sau poate se schimbă de fapt directorii din tabăra Orban cu cei din tabăra Câțu.

    Vai de noi.
    Ministerul doarme in papuci sau va exporta si in alte judete ,,,experimentul de la ISJ ul din Pitești”

Ultimele articole

DGA Argeș: Activitate de prevenire
DGA Argeș: Activitate de prevenire

La inițiativa Consiliului Județean Argeș și în baza Protocolului de colaborare încheiat în anul 2021, între MAI – Direcția Generală Anticorupție și Consiliul Județean Argeș, ofițeri din cadrul Serviciul Județean Argeș au desfășurat, în data de 19.05.2022,  o...

UE: Reducerea rapidă a dependenței de combustibilii fosili din Rusia
UE: Reducerea rapidă a dependenței de combustibilii fosili din Rusia

Comisia Europeană a prezentat în ziua de 18 mai planul REPowerEU - răspunsul său la situația dificilă și la perturbările cauzate pe piața mondială a energiei, de invazia Ucrainei de către Rusia. Există două argumente principale în favoarea transformării urgente a...


Loading RSS Feed